Izvor: HappyBSC
11.05.2020 u 22:49
0

OVAKO JE SRBIJA DOČEKALA KORONU Nestorović: Imali smo 6.000 testova i 9.000 zaštitnih odela

Srbija je na početku epidemije rekao da je Srbija imala samo 6.000 testova i 9.000 zaštitnih odela.

Ovo je izjavio prof. dr Branimir Nestorović u večerašnjoj „Ćirilici“ Milomira Marića.

– Sad to mogu reći kad je sve prošlo. Infektivne bolesti respirativnog trakta se ne leče karantinom, to piše u svim udžbenicima. Ne karantinom cele zemlje. Može to u Vuhanu, ali ne cele zemlje. Imali smo novi agens, od Kineza smo imali najveću korist što su nam rekli u 4 oka da osnujemo sajam, da nema samoizolacije, da se mora preseći epidemiološki način – naveo je Nestorović i dodao da Kinezi koriste ovu priliku da uđu u Srbiju i Italiju.

– Kada su osnovali iste takve tzv. logore po svetu onda su svi ućutali – dopunio je sociolog Slobodan Reljić.

– Druga stvar koju su nam Kinezi rekli je da je odbacimo antivirusne lekove, da ne bacamo pare bez veze, da koristimo hlorokin. I treći važna stvar – dok su oni bili ovde, dobijali smo zaštitnu opremu samo tako jer su oni samo naručivali šta treba. Dobili smo najsavremeniju laboratoriju u svetu za otkrivanje biohazard-3 uzročnika, na Balkanu nema takve laboratorije. Bilo koja epidemiloška bolest da se pojavi – objasnio je Nestorović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter