Izvor: Telegraf
20.09.2024 u 14:14
0

OŽIVELA JE LIKOVE IZ SVIH SFERA ŽIVOTA: Predsednik Vučić se oglasio o smrti glumice Radmile Živković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici i kolegama povodom smrti glumice Radmile Živković i istakao da je bila jedna od velikih diva naše filmske i pozorišne umetnosti i izuzetna glumica koja je neverovatnim talentom i posvećenošću umetnosti obeležila najsjajniju epohu naše kinematografije i pozorišta.

Vučić je naveo da je sa tugom primio vest o smrti Živković, i istakao da su njena strast prema glumi, bravurozne role i maestralni talenat da publici približi složene likove sa jedinstvenom dubinom i autentičnošću, na najbolji način odražavali njen umetnički senzibilitet.

PREDSEDNIK VUČIĆ SA GENERAL-MAJOROM HARISOM: Preneo sam zabrinutost zbog sve teže situacije Srba na KiM

Besprekorno i upečatljivo je umela da oživi likove iz svih sfera života, dajući glas njihovim emocijama i ličnim pričama, koje i danas pamtimo.

Imao sam izuzetnu čast i privilegiju da Radmili Živković dodelim Sretenjski orden drugog stepena za izuzetne zasluge i doprinos umetnosti, u koju je utkala i bogato kulturno nasleđe naše zemlje, na njoj svojstven i zaista jedinstven način„, navodi se u telegramu saučešća.

On je izrazio uverenje da će njena izuzetna ličnost i umetnički integritet, kao i pečat koji je ostavila u glumi, nastaviti da inspiriše generacije mladih umetnika.

„Izražavam duboko saučešće Radmilinoj porodici, kolegama, prijateljima i poštovaocima“, navodi se u saučešću predsednika Vučića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter