Izvor: Tanjug
22.08.2023 u 08:37
0

POČAO SASTANAK VUČIĆA I ZELENSKOG: Očekuje se obraćanje predsednika Srbije iz Atine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič sastao sa u Atini predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, posle čega će razgovarati i sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

U Atini je sinoć, povodom 20 godina od usvajanja Solunske deklaracije, na inicijativu grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, održana neformalna večera za lidere sa Zapadnog Balkana i evropske zvaničnike, kojoj je prisustvovao i predsednik Ukrajine.

Vučić je u ponedeljak, uoči neformalne večere, rekao da je bilateralne razgovore tražio ukrajinski predsednik i da će sa Zelenskim u četiri oka razgovarati „o svemu onome što se u poslednje vreme događalo oko KiM, oko priznavanja i nepriznavanja teritorijalnog integriteta jednih i drugih i svih drugih pitanja“.
Predsednik Srbije izrazio je očekivanje da će to biti dobar i otvoren razgovor.

PREDSEDNIK VUČIĆ POSLAO SNAŽNU PORUKU: „Da budem politički patuljak, ne pada mi na pamet, ja služim svom narodu i Srbiji“

Na protivljenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na neformalnoj večeri za lidere Zapadnog Balkana u Atini u završnoj Deklaraciji nije usvojena odredba o pozivu na uvođenje sankcija Rusiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter