Izvor:
01.04.2019 u 10:20
0

POSLANICI BUNDESTAGA U PRIŠTINI SA HARADINAJEM: „podržavamo nastavak dijaloga Beograda i Prištine!“

Poslanici Bundestaga, Peter Bauer iz CDU i Kristijan Šmit iz CSU, razgovarali su danas u Prištini sa premijerom privremenih prištinskih institucija, Ramušem Haradinajem, kojem su preneli da potrebu nastavka dijaloga radi postizanja sporazuma.

Bauer i Šmit su, kako se navodi, "oštar nemački stav koji je u suprotnosti s idejom predsednika Tačija o teritorijalnoj razmeni".

– Razgovarali smo o nastavku dijaloga koji podržavamo i mislimo da će taj proces biti nastavljen. Razgovarali smo i o temi razmene teritorija na šta mi u svakom pogledu imamo prigovor– rekao je Bauer.

Kako se navodi, oni su preneli stav Nemačke da bi razmena teritorija stvorila nove probleme ne samo za Kosovo.

– Nemačka ima veoma jasan stav da smo protiv ove ideje. Vaše probleme ne možemo rešiti stvaranjem novih problema. A onaj koji zaista misli da će rešiti problem sa ovom idejom, onda mora da je veoma svestan da stvara nove probleme ne samo za Kosovo već i za region uopšte– kazali su poslanici Bundestaga.

Uslov Beograda da dijalog bude nastavljen je da Priština najpre ukine sto odsto povećane tak se na robu iz Srbije i BiH.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter