Izvor: novosti
19.09.2024 u 15:42
0

PREDSEDNIK SE OBRATIO IZ BRISELA: „Mi želimo otvoren Zapadni Balkan, mi želimo otvaranje granica“

Razgovarali smo i o zelenim koridorima. To je od izuzetnog značaja, omogućilo bi veći profit i veće plate, istakao je predsednik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Brisela gde je prisustvovao radnom ručku koji je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen organizovala za lidere Zapadnog Balkana.

– Razgovarali smo o onome šta su planovi nove Evropske komisije, čiji mandat ističe za pet godina. Ja ne volim da pričam šta je ko govorio, ono što je važno za nas, ja verujem da ćemo uspeti da uskočimo u taj voz. Razgovarali smo i o zelenim koridorima. To je od izuzetnog značaja, omogućilo bi veći profit i veće plate. razgovarali smo strateški o evropskom putu. Uskoro će predsednica Evropske komisije posetiti region i Beograd. Videćemo se verovatno i u Njujorku. Ja imam veliko poštovanje prema njoj. Mislim da samo jedna zemlja nije došla sa ispunjenim kriterijumima, sa druge strane jedan entitet nije ispoštovao pravila Cefte – kazao je Vučić.

– Za nas je opredeljeno oko milijardu i 580 miliona. Velike i važne stvari za nas, ali važnije su sve ove reforme o kojima smo govorili – istakao je Vučić i dodao:

– Mi želimo otvoren Zapadni Balkan, mi želimo otvaranje granica. Reagovanje predsednika jednog entiteta bilo je da valjda Srbi teroristi se penju u kamione gde ide roba sa mlekom, pa će da ih ugrozi – kazao je Vučić i rekao da veruje da će prvi novac stići krajem oktobra, početkom novembra.

O pisanjima opozicionih medija

– Ti isti su me juče optuživali da sam izdajnik, sada traže da priznam nezavisno Kosovo. Bavite se ovim poslom za dobrobit svog naroda. Da nam dnevnom nivou se dodvoravate nekom, ne pada mi na pamet – rekao je predsednik.

O izjavama Ponoša

– Ne bih da ulazim u stranačka pitanja, beskrajno volim SNS, mislim da je ona promenila lice Srbije, zaposlila Srbiju. U vreme Đilasa, Ponoša, Tadića bilo je 550.000 manje zaposlenih. To govori o ogromnim uspesima Srbije, a što se tiče Vojske tu su uspesi najvidljiviji. Vojsku koju je Ponoš uništavao za tuđe interese. Pozivam ljude da sutra dođu u Batajnicu, videćete 500 naših dronova, nove helikoptere sa Kipra, na delu.. Ljudi će moći da vide sve ono što nisu u njihovo vreme mogli ni da sanjaju.

Naša zemlja ostaje posvećena svom evropskom putu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić oglasio se preko Instagrama i govorio o boravku u Briselu.

– Važan sastanak u Briselu, na poziv predsednice Ursule fon der Lajen, na kome ćemo razgovarati, prvenstveno, o evropskom Planu rasta sa Zapadni Balkan, sprovođenju pojedinačnih reformskih agendi, planovima nove Komisije kada je u pitanju proces proširenja, kao i o ukupnoj situaciji u regionu.

Naša zemlja ostaje posvećena svom evropskom putu i unutrašnjim reformama u cilju pridruživanja EU, ali na prvom mestu važan nam je bolji život naših građana, ekonomski rast i razvoj zemlje.

Zato ćemo nastaviti da insistiramo na konkretnim koracima približavanja EU, kao što su pristup jedinstvenom evropskom tržištu i platnom prometu, uvođenju zelenih koridora, daljem privlačenju direktnih investicija, kao i promeni ukupne ekonomske i političke atmosfere u regionu, jer za svaki napredak potrebni su nam mir, stabilnost i saradnja – napisao je Vučić na Instagramu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter