Izvor:
24.10.2019 u 09:43
0

PREDSEDNIK SRBIJE DOBIO PISMA OD TUREJNA TANT ZINA: Vučić primio akreditivna pisma ambasadora Mjanmara!

Ambasador Mjanmarske Unije Turejn Tant Zin predao je akreditivna pisma predsedniku Aleksandru Vučiću, koji mu je poželeo dobrodošlicu i izrazio podršku za budući rad u Beogradu, kako bi dve zemlje, na temelju dobrih političkih odnosa, razvijale raznovrsnu saradnju, posebno ekonomsku.

Vučić je podsetio na to da su dve zemlje imale intenzivnu saradnju prilikom uspostavljanja diplomatskih odnosa krajem 1950, i koja je na najboljem putu da ponovo osnaži, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Ambasador Tant Zin je izrazio interes Mjanmara za saradnju na industrijalizaciji zemlje, posebno za transfer tehnologije, saradnju u sektoru rudarstva i energetike, kao i šumarstva i poljoprivrede.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je za ekonomske odnose dveju zemalja od velikog značaja dugogodišnje uspešno poslovanje kompanije "Invest-Import" iz Beograda, koja od 1956. ima predstavništvo u Jangonu i koja može da bude primer o velikim mogućnostima poslovanja u Majnmaru.

Vučić je izrazio zahvalnost za principijelan stav te prijateljske zemlje o nepriznavanju tzv. Kosova.

– To je od najvećeg značaja za državne i nacionalne interese Srbije, ali i dokaz nezavisnosti Mjanmara i doslednog poštovanja osnovnih principa međunarodnog prava – rekao je predsednik Vučić. On je posebno istakao doslednost po ovom pitanju, koju Mjanmar pokazuje prilikom glasanja u međunarodnim organizacijama protiv članstva tzv. Kosova.

Ambasador Tant Zin je preneo predsedniku Vučiću pozdrave državnog vrha Mjanmara i želje za napredak i blagostanje Srbije, kao i poruku o čvrstom stavu svoje zemlje o potrebi poštovanja međunarodnog prava i s tim u vezi nepriznavanja tzv. Kosova.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter