Izvor: HappyBSC
06.11.2022 u 21:27
0

PREDSEDNIK VUČIĆ POVODOM KRIZE NA KOSOVU I METOHIJI: „Reč je o velikim političkim tektonskim promenama…“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ekskluzivno se večeras obraća građanima naše zemlje po pitanju gorućih tema i dešavanja na Kosovu i Metohiji.

PREDSEDNIK SRBIJE ODLIKUJE SMENJENOG KOMANDIRA ĐURIĆA: „Vlast u Beogradu biće uvek uz njega i uz naš narod na KiM“

Vučić po govori prvi put do tančina dočarava nemilu situaciju od početka krize na Kosovu i Metohiji, koju je izazvao Aljbin Kurti jednostranim ukidanjem Briselskog sporazuma.

„Mislim da je veoma važno da ljudi znaju kroz šta smo prošli prethodnih decenija, a šta poslednjih nekoliko meseci. Mi smo 1999. faktički izgubili suverenitet na Kosovu, bez prava na našu vojsku, a samo u lokalnim delovima na severu mogli smo da imamo policiju, 2004. je krenuo pogrom, a 2008. je Kosovo proglasilo nezavisnost. Nagrađeni su za pogrom Srba 17. marta i odmah je skoro 90 zapadnih država na različite načine priznalo nezavisnost Kosova. Tada je bila i pogrešna presuda Međunarodnog suda praavde na pogrešno pitanje koje smo postavili, ali pogrešno ide i našaodluka da se razgovori o tome prebace u EU“.

„Teške pregovore smo počeli 2012, 2013. Teško je porediti ih sa onim iz 1998. i 1999, kada su bili veći i teži jer su posledice bile veće i teže. Ali od tada, ovi su bili najveći i najteži. Briselskim sporazumom smo kupili 10 godina mira. Imamo najbrži rast u regionu“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Prosečna stopa javnog duga u Evropi je 94,2, Srbija je za gotovo 40 indeksnih poena bolja. To se tiče kosovskog pitanja. Ljudima ne mogu da objasnim kakve to veze ima. Imali smo mir i stabilnost i mogli smo da se koncentrišemo na dobre stvari“.

„Imam jednu dobru vest, mi smo doneli odluku da od 10. decembra, dan-dva pre ili kasnije, konačno ćemo imati vantelesnu oplodnu sa doniranim reprodruktivnim materijalom. To je dodatnih 7.000 evra po osobi na sebe. Mislim da je to velika i važna vest za divne žene koje žele da se ostvare kao majke. Po pravima koje dajemo, samo će možda Izrael biti ispred nas“.

„Ne mogu da kažem da je lak trenutak, ali nije ni prvi ni poslednji. Važno je da se mi ponašamo odgovorno i ozbiljno. Reč je o velikim političkim tektonskim promenama“, rekao je predsednik tokom javnog istupanja na nacionalnoj televiziji. 

„Posle 10 godina Srbi su doneli odlluku da napuste prištinske institucije. Imaćemo vremena da odgovaram na besmislene priče kako to rade po naređenju iz Beorgada. Nikada nisu hteli realno da sagledaju probleme sa kojima se Srbi suočavaju, do toga šta su posledice“, dodao je predsednik.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter