Izvor: Tanjug
21.11.2022 u 08:46
0

PREDSEDNIK VUČIĆ STIGAO U BRISEL: Sastanak sa Boreljom i Lajčakom u 9 sati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je rano jutros u Brisel gde će se u 9.00 sati sastati sa visokim predstavnikom sa spoljnu politiku Žozepom Boreljom i sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom, rečeno je u Misiji Srbije pri EU.

Hitan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine održava se na poziv Borelja koji treba da ima odvojene sastanke sa premijerom prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i sa predsednikom Vučićem, a zatim je predviđen zajednički susret.

BORELJ PRED DANAŠNJI SASTANAK U BRISELU: U fokusu će biti pronalaženje izlaza iz aktuelne krize

Kako je ranije najavljeno iz Evropske službe za spoljne, Borelj odvojene razgvore sa liderima ima počev od osam časova.

Borelj je sinoć poručio da je potrebno prestati sa rešavanjem kriznih situacija i napredovati ka normalizaciji odnosa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Potrebna nam je deeskalacija situacije, da prestanemo da stalnim kriznim menadžmentom i počnemo da napredujemo ka normalizaciji odnosa – naveo je na Tviteru.

U fokusu hitnog sastanka biće pronalaženje izlaza iz aktuelne krize i izbegavanje bilo kakve dalje eskalacije i tenzija na terenu, sa akcentom na registarske tablice i povratak kosovskih Srba u kosovske institucije, saopšteno je ranije iz EEAS.

Kako je najavljeno, Borelj bi nakon zajedničkog sastanka, trebalo da se obrati novinarima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter