Izvor: Tanjug
14.08.2022 u 12:08
0

PRIŠTINA SE NAORUŽAVA Nabavljeni su i oklopna vozila, vodeni topovi i blindirana vozila, čekaju se dronovi!

Ministarstvo unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija nabavilo je naoružanje u vrednosti od 1,3 miliona evra.

Samo puške dugih cevi za pripadnike policije koji dežuraju na administrativnim linijama vredne su 350.000 evra, navode Reporteri.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nabavljeni su i oklopna vozila, vodeni topovi i blindirana vozila, čija je vrednost 7,13 miliona evra.

Kako se navodi, ministarstvo je kupilo i specijalizovanu opremu vrednu 280.000 evra, a oprema koja će biti korišćena za istražni postupak vredna je 300.000 evra.

To ministarstvo uložilo je 200.000 evra u sajber bezbednost i druga pitanja, a uložilo je i u izgradnju škola, prenosi Kosovo onlajn.

Za tzv. Kosovske bezbednosne snage ove godine je iz budžeta izdvojeno 100 miliona evra, od cega će 30 miliona biti namenjeno samo za naoružavanje i to je najveći iznos od kada su formirane ove snage.

Pukovnik Sefer Isufi kazao je tim povodom pre nekoliko dana da su KBS već ugovorile nekoliko dronova i da su u procesu ugovaranja najnaprednijih i najsavremenijih sistema naoružanja.

VULIN ZNA ŠTA GA OČEKUJE: „Približavanje formiranja Vlade će biti vidljivo po napadima na mene i borbom da ni po koju cenu ne budem član Vlade Srbije!“

„Imamo ugovorene kapacitete dronova koji imaju zadatak sistema, recimo, ili angažovanja u procesu otkrivanja i osmatranja. U procesu smo ugovaranja drugih odbrambenih sistema koji ukljucuju komponentu sistema protivvazdušne odbrane, protivoklopnog sistema i naravno konvencionalne pešadije i lake artiljerije“, rekao je Isufi.

Dodao je da će svaka vojna akcija KBS biti u koordinaciji sa saveznicima.

Prema njegovim rečima, mere ili radnje koje su preduzete, preduzete su u punoj koordinaciji sa saveznicima Kosova, na čelu sa Sjedinjenim Americkim Državama.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter