Izvor: tanjug
17.12.2022 u 21:24
0

PRITVOR ZA PANTIĆA I TRAJKOVIĆA JE VRLO JASNA PORUKA: Srbi nisu dobrodošli na KiM i normalan život im neće biti omogućen

Određivanje pritvora dvojici bivših kosovskih policajaca Slađanu Trajkoviću i Dejanu Pantiću je poruka da Srbi nisu dobrodošli na KiM i da im neće biti omogućen normalan život, ocenio je Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost.

– Vrlo jasna poruka, Srbi nisu dobrodošli i normalan život neće biti omogućen Srbima. Kontinuirani napadi na građane koji pokušavaju da normalno žive jeste poruka svima da nisu tu dobrodošli – rekao je Barac za medije.

„NALAZI SE U KRAJNJE LOŠIM USLOVIMA“ Dejanu Pantiću odbijena žalba na pritvor

On je istakao dodatnu zabrinutost zbog izostanka reakcije EU, i dodao da je ovo moguće kvalifikovati i kao „šamar“ EU.

– Ovo bih kvalifikovao i kao šamar EU jer se značajno bavila ovim problemom, Žozep Borelj se značajno bavio ovim problemom i nije uspeo ništa da uradi. To je negde i presedan u diplomatiji – da se na najvišem nivou bave jednom temom, a ne uspevaju da naprave baš nikakav pomak – rekao je Barac.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentarišući stečeni utisak u javnosti, da su barikade koje su Srbi postavili kao odgovor na ovo hapšenje „veći problem od hapšenja ljudi bez značajnijeg objašnjenja“, Barac ističe da je potrebno napraviti određenu gradaciju.

Naime, kako je naveo Barac najjači napadi dolaze prvo iz Berlina, zatim Brisela, pa iz Pariza, a tek onda iz Vašingtona, dok kada je potrebno odgovoriti Prištini, ističe Barac, iz Berlina su najblaži, pa nešto jači iz Brisela, Pariza i na kraju najjači iz Vašingtona.

– U tim usko zadatim okvirima mi treba da tražim naš put, ali ovde smo od Eskobara, dakle iz Vašingtona, dobili poruku da se barikade trebaju skloniti, ali da treba da ih sklone oni koji su ih postavili, a ne buldožeri – rekao je Barac.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter