Izvor: HappyBSC
11.05.2020 u 22:38
0

PRIZNANJE ZA KOLEGU Belojević: Nestorović je institucija koja hoda!

Jedina od paradigmi medicine je da čovek ne treba činiti zlo sebi. Treba da se donese uredba o obaveznom nošenju maski, da bi se epdiemija zaustavila mora da se preseče lanac epidemije.

Poručio je prof. dr Goran Belojević, jedan od gostiju „Ćirilice“.

– Odakle ti ta maska? – upitao ga je Milomir Marić.

– Ovo je maska srpska pamet, srpska maska, to je srpski proizvod koji ima atest. Srbija ima sjajne stručnjake u svakoj oblasti, mi možemo sve, samo treba da se oslonimo na svoju pamet – objasnio je Belojević.

– Sada smo se setili da nismo trebali uništiti farmaceutsku industriju i Batut, da bi smo uspeli treba prvo da imamo državu – naveo je sociolog Slobodan Reljić. 

– Naši studenti medicine su svetski vrh i pamet. Evo ja sam profesor na Medicinskom fakultetu pred penzijom – dopunio je Belojević 

– Napao si da u kriznom štabu nema redovnih profesora, osim Nestorovića – interesova se Milomir Marić.

– Kada sam počinjao svoju karijeru bilo je nemoguće da na rukovodećoj poziciji bude docent. Morao je da bude najstariji profesor, zna se red. Moja kritička napomena u odnosu na Krizni štab je to što smatram da svaki štab mora da ima načelnika štaba, da izlazi samo jedan jedini. To je Đulijani metod, izmišljen u vreme napada na Svetski trgovinski centar, on je bio gradonačelnik Njujorka i samo je on izlazio i govorio. A kod nas izlaze jedan, drugi, pa se ukrštaju mišljenja, ja sam očekivao da će izaći samo jedan. Nestrorović je jedan od najboljih pedijatara u Srbiji, ja njega znam decenijama, vrhunski pedijatar. Kakav bi to profesor bio da ne iznosi svoj stav. Svaki redovni profesor je institucija koja hoda. Jako mi je važna odbrana akademizima, redovan profesor je stub univerzitet, savest društva. U tom smislu visoko cenim Nestorovića, ne skriva se, kaže šta misli i to je to. I tome služi akademizam, to je diverzitet mišljenja – nije štedeo komplimente Belojević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter