Izvor:
09.01.2017 u 02:20
0

Prvi predsednik Narodne skupštine upozorava: Ovo su najveće opasnosti danas po Republiku Srpsku!

Momčilo Krajišnik, prvi predsednik Narodne skupštine Republike Srpske, kaže za "EuroBlic" da su postojale želje da Srpska bude bogata i prosperitetna država.

– Sve drugo ostavili smo za posle. Međutim, kompromisom je dobijeno manje, mada i ostale dve strane su dobile manje – kaže Krajišnik.

On smatra da jednostani potezi nisu rešenje i smatra da Narodna skupština RS mora da reaguje.

– Moja sugestija političarima RS, posebno predsedniku, jeste da se potrude da za sve predloge koje iznose obezbede saglasnost druge dve strane, a i treće – involvirane međunarodne zajednice. Najbolje je, ako ne i jedino rešenje, da NS RS donese platfomu o budućnosti BiH. Srbi bi želeli da se RS isključi iz BiH, ali to ne znači ništa ako se ne bude o tome razgovaralo u Narodnoj skupštini RS. Ne treba nam nikakav rat, ali treba postaviti uslov – želimo ostati u BiH samo ako nam niko ne otima nadležnosti i da nas niko ne napada. Najveću opasnost za RS osećam na ekonomskom planu i u našoj neslozi, a tu mislim na političare iz RS koji se ni oko čega ne mogu dogovoriti – zaključuje Krajišnik.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter