Izvor: Tanjug
14.12.2021 u 13:34
0

RUŽIĆ: Naš cilj je da u Srbiju privučemo što veći broj stranih studenta

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić predstavio je danas na „Ekspo 2020 Dubai” mogućnosti za studiranje stranih studenata u Srbiji kroz programe „Studiraj u Srbiji“ i „Svet u Srbiji“.

– Naš cilj je da u Srbiju privučemo što veći broj stranih studenta – rekao je ministar i dodao da je Srbija prepoznata na globalnom nivou kao zemlja sa kvalitetnim visokoškolskim ustanovama.

Ružić je istakao je internacionalizacija visokog obrazovanja u Srbiji jedan od prioriteta Strategije razvoja obrazovanja do 2030. godine.

– Prema poslednjim podacima, na visokoškolske ustanove u Srbiji upisano je više od 10.000 stranih studenata. Naš strateški cilj je da ovaj broj povećamo privlačenjem studenata iz celog sveta, a ne samo iz regiona – rekao je Ružić.

On je naveo i da je odobren novi javni poziv za narednu školsku godinu za dodelu 200 stipendija za program „Svet u Srbiji”.

– Na ovaj način omogućavamo stranim studentima da u Srbiji steknu akademska znanja, koja bi mogli da primene u svojim zeml?ama. Cilj projekta je da promoviše kulturu, tradiciju i visoko obrazovanje – rekao je ministar.

Ružić je naglasio da će Ministarstvo prosvete nastaviti da sprovodi i inicijativu „Studiraj u Srbiji“ kako bi povećalo broj stranih studenata na našim visokoškolskim ustanovama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter