Izvor: Happy BSC
03.09.2021 u 10:17
0

ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Nepredvidiva je situacija na Cetinju, očekujem provokacije!

Gost „Vikend jutra“ na Happy TV bio je dr Vojislav Šešelj. 

On je analizirao prilike u Crnoj Gori pred ustoličenje mitropolita Joanikija u cetinjskom manastiru. 

 Na vest da je premijer  Crne Gore Zdravko Krivokapić  u nemogućnosti da obavlja svoje dužnosti jer se razboleo od korona virusa, Šešelj je komentarisao: 

PROČITAJTE JOŠ: OTVORENO PISMO MARKA ĐURIĆA: Ambasador Srbije na godišnjici sporazuma iz Bele kuće

– Znam ja šta je njemu, nego neću da kažem glasno. Bolje je da ne prisustvuje ustoličenju na Cetinju. Dužnost  crnogorske vlasti je da se obezbedi manastir za vreme ceremonijala.  Manastir je zatvoren prostor i mogu da se postave ograde. Znam da su to i uradili ali ih je policija sklonila. Celo Cetinje je izgrađeno na manastirskoj zemlji. Montenegrini  koji bojkotuju ustoličenje su crnogorske ustaše. Mora da se obezbedi manastir i ljude u njemu. Pametno su  postupili mitropolit Joanikije i njegovi saradnici što su odustali od velikog narodnog zbora. Crkva je apelovala da svako ko želi da dođe pred Hram Hrista Spasitelja u Podgorici. Očekujem da će sutra  tamo biti više od 100 000 ljudi. Sva srpska plemena najavljuju dolazak. Na sutrašnjem skupu, policija  je dužna da obezbedi skup i imaće svoju službu obezbeđenja. Postoje opasnosti, ali se to dešava na efikasan način. Biće provokatora i njih treba sprečiti. Oni se moraju identifikovati i uhvatiti na licu mesta. Onda se ne može podmetati Srbima da su organozovali neki incident. Milo želi krvoproliće jer jedino tako vidi šansu da ostane na vlasti.  Nepredvidiva je situacija u Cetinju.  Enormno visok procenat Crnogoraca sa Cetinja odao se kriminalu. Oni su upravo najveći zagovornici crnogorske samostalnosti. Nekad su podržavali Slavka Perovića, a sad Mila Đukanovića. Upravo ti kojima je najlepše dok cveta kriminal i niko ih ne goni. Ni jedan častan čovek na Cetinju neće reći da je Crnogorac po nacionalnsoti. Oni će se izjasniti da su Srbi i srpskoga roda. Vrnogorac je geografsko odredište. Crna Gora je odvajkada srpska država. Prepuno je dokaza o tome. Problem je bio samo u dinastičkim odnosima. Kada je bii ubijen kralj Aleksandra Obrenović, kralj Nikola je video šansu da dođe na srpski presto. U Beogradu ga nisu želeli jer su ga smatrali da je veliki autokrata. U Srbiji je najviše Njegoš slavljen. Srbija nije protiv Crne Gore. Mi nismo dva bratska naroda. Mi smo jedan srpski narod.  Onaj ko tvrdi da je Crnogorac po nacionalnosti, ne može biti moj brat. Ti izdajnici imaju samo sitne, sebične ciljeve-rekao je Šešelj. 

PROČITAJTE JOŠ: VULIN NA OTVARANJU SPORTSKIH IGARA: Ako hoćeš da vidiš kako se razvija jedna zemlja, pogledaj kakva joj je policija

O  intoniranju srpske himne u školama 1.septembra

-Himnu je trebalo odavno da uvedemo. Međutim, devedesetih godina socijalisti nisu dozvoljavali da se menja stara himna. Mi smo bili za to da se vrati „Bože pravde“.  Ona je lepa  himna i  budi nacionalni  ponos kada je pevamo. Nacionalizam je po mom mišljenju pitanje koletivne svetsi. Špiro Kulišić kaže da Crnogorci nisu Srbi nego su mešavina slovenskih doseljenika i balkanskih staljinaca. To je knjiga o genezi Crnogoraca koju sam ja napao još negde osamdesetih godina u „ Književnoj reči“. To nema nikakve veze sa istinom-rekao je Šešelj. 

O izborima 

-Ko će se kandidovati ispred SRS odlučiće Centralna otadžbinska uprava. Prošli put sam se kandidovao i imao sam 4, 5 posto, a da sam znao da će Vladimir Putin, tri dana pred izbore da podrži Aleksandra Vučića ja bih povukao kandidaturu-rekao je on. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter