Izvor:
18.06.2016 u 16:01
0

SI ĐINPING ODUŠEVLJEN SRBIJOM: „Uživam u gostoprimstvu i toploj atmosferi!“

Predsednik Kine Si Ðinping poručio je danas da su odnosi Kine i Srbije duboki i sadržajni i da ih ne obeležava samo prijateljstvo i saradnja, već i zajedničke vrednosti, te da je Kina spremna da podigne nivo tih odnosa.

Spremni smo da uložimo napore da učvrstimo tradicionalno prijateljstvo dve zemlje koje su uspostavile naše starije generacije. Spremni smo da zajedno sa vama i dalje podignemo nivo prijateljskih odnosa – istakao je Si Ðiping uoči tet-a-tet sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Dodao je da uživa u gostoprimstvu i toploj atmosferi koja je priređena u Srbiji.

Zajedno ćemo potpisati zajednicku izjavu o uspostavljanju sveobuhvatnog straeškog partnerstva. Pre nekoliko godina potpisao sam sa vama zajedničku izjavu o produbljivanju naših strateških odnosa. Naši odnosi su duboki i sadržajni i ne obeležva ih samo prijateljstvo i saradnja, već i zajednička vrednost – rekao je kineski predsednik.

Naša dva naroda su miroljubiva, dodao je, iz generacije u generaciju se bore za očuvanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i bezbednosti i da su zato, ocenio je, dva naroda vrlo jaka.

Spremni smo da sa vama dajemo doprinose za očuvanje svetskog mira – naglasio je Si Ðiping, dodajući da je cilj da se naparvi ne samo zajednica interesa, već i zajednica sudbina.

To zajednica sudbina ne samo dve zemlje, već celog sveta, zaključio je kineski predsednik, poručivši da Kina insistira da se realizuju mir, razvoj i zajednički prosperitet.

Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter