Izvor: tanjug
13.09.2022 u 12:20
0

SRBIJU I SRPSKI NAROD POKREĆE EKONOMIJA, A NE SUKOBI! Vučić: „Uložili smo u KiM više nego za proteklih 40 godina“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skupštini Srbije da je u poslednjih 10 godina uloženo više novca u KiM nego u 40 godina pre toga, iako se broj srpskog stanovništva na KiM smanjio za dve trećine.

UČINIĆEMO SVE DA SAČUVAMO MIR! Predsednik Vučić: „Samo zajedno možemo da se suprotstavimo tuđim interesima i da čuvamo svoje“

– Situacija je teška i neizvesna ali smo se sve vrema trudili da omogućimo dostojanstven život našim građanima na Kosovu i da pokažemo šta je to što možemo da učinio za njih – rekao je Vučić predstavljajući izveštaj o pregovorima sa Prištinom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je dodao da Srbiju i srpski narod pokreće ekonomija, a ne sukobi.

– U poslednjih 10 godina, od maja 2019 do danas, izgrađeno je i rekonstruisano sredstvima države 2.480 stambenih jedinica na KiM, u toku su radovi na izgradnji 232 stambene jedinice. Privode se kraju radovi na povratničkom naselju Sunčana dolina koje će obezbediti uslovi za život 1.500 lica – naveo je Vučić.

On je naglasio da je završen dregionalni vodovod Zubin Potok-Zvečan-Kosovska Mitrovica, a da se finansira izgradnja postrojenja za preradu vode Bolovanka u Štrpcu.

Zaokružujemo zdravstveno rekreativni kompleks Rajska banja, dodao je, izgrađena PCR laboratorija, a rade se novi objekti na zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, kao i KBC u Gračanici.

– Posle više decenija pokrenuli smo zapošljavanje u zdravstvu, od perioda korone posao je dobilo preko 400 zdravstvenih radnika, kojima je obezbeđena savremena oprema – rekao je Vučić.

On je dodao da su sanirane tri osnovne škole u Leposaviću, završava se izgradnja obdaništa u Goraždevcu, škola u Suvom grlu, Lešku, završen most preko Ibra sa pristupnim saobraćajnicama na lokaciji Dudin krš u Kosovskoj Mitrovici.

Prema njegovim rečima, škole širom KiM dobile su novu opremu, a finansira se izgradnja Univerziteta sa sedištem u Mitrovici, dok su velika sredstva opredeljena su za zaštitu kulturnog nasleđa.

Takođe, naveo je Vučić, finansijski je podržano više od 3.400 domaćinstava.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter