Izvor: AGENCIJE
06.06.2024 u 18:46
0

SVESRPSKI SABOR: Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske, raznovrstan program

Planirano je da se na Svesrpskom saboru u subotu okupi veliki broj folklornih ansambala Srbije i Republike Srpske

U Beogradu će u subotu biti održan Svesrpski sabor koji će okupiti veliki broj ljudi iz Srbije i Republike Srpske, a kako je planirano, pored celodnevnog raznovrsnog programa biće održana i zajednička sednica dve vlade o unapredjenju saradnje.

Manifestacija će započeti molebnom u Hramu Svetog Save i biće nastavljena različitim aktivnostima u kojima će učestvovati delegacije Srbije i Republike Srpske.

Osim u Beogradu, programi su planirani širom Srbije, a kako su ranije rekli zvaničnici Srbije i Republike Srpske, ta manifestacija biće prilika da se potvrdi jedinstvo, ojača povezanost i unapredi očuvanje kulture sećanja.

Planirano je da se na Svesrpskom saboru u subotu okupi veliki broj folklornih ansambala Srbije i Republike Srpske, a oko 2.500 igrača iz 48 kulturno-umetničkih društava pokazaće splet srpskih narodnih igara na beogradskom Trgu republike.

Već sutra ministri iz Vlade Srbije ugostiće kolege iz Republike Srpske sa kojima će kroz različite aktivnosti i potpisivanjem sporazuma, unaprediti saradnju.

O značaju održavanja Svesrpskog sabora govorio je nedavno i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je naveo da je reč o velikoj manifestaciji zbog koje će iz Republike Srpske u Beograd doći najmanje šest do sedam hiljada ljudi.

Vučić je najavio da će biti uspostavljena saradnja na svim nivoima i istakao da će biti održana zajednička sednica Vlada Srbije i Republike Srpske i da će biti usvojena zajednička deklaracija.

On je rekao i da će delegacije Srbije i Republike Srpske imati važne zadatke u sferi kulture koji se odnose na izgradnju Muzeja žrtava Jasenovca u Donjoj Gradini i Beogradu.

Vučić je rekao da će biti pozvani i predstavnici Srba iz Crne Gore i drugi koji žele da prisustvuju.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ranije je rekao da će na predstojećem Svesrpskom saboru biti predstavljena deklaracija, kojom će se izraziti trenutna situacija, a koju će posle usvojiti skupštine Srbije i Republike Srpske.

„U toj deklaraciji iznećemo kakva je aktuelna situacija sa srpskim narodom gde god on živi i kako mislimo da treba da se ponašamo u budućem vremenu. To treba da manifestujemo kroz podršku tog sabora, a da taj dokument onda usvoje parlamenti Republike Srpske i Srbije kroz svoje zvanične sednice“, rekao je Dodik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter