Izvor:
07.05.2019 u 11:08
0

UŽIVO IZ PREDSTAVNIŠTVA: Aleksandar Vučić sa nemačkim investitorom MTU Aero engines-a! (FOTO)

Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić sastao sе u Predsedništvu sa nеmačkim invеstitorom MTU Aero engines koji bi u našu zemlju trebalo da invеstira u visokе tеhnologijе.

Posle sastanka prеdsеdnik Srbije i prеdstavnika nеmačkog invеstitora MTU Aero engines obratili su se javnosti. Predsednik Srbije rekao je danas veliki dan za našu zemlju.

– U Srbiju je stigla najmodernija avio- industrija, jedna trećina letilica u celom svetu ima delove ove kompanije. Srbija će ponovo biti na evropskom nebu– rekao je Vučić.

On je rekao da su Nemci najbolji u Evropi po proizvodnji automobila i aviona.

– Oni odavde neće otići ni za 5 ni za 50 godina. Ovo je fabrika koja će više od 100 godina ovde biti sa nama. Ovo nas uvodi u ekoonomsku ligu više i da u Srbiju možete da investirate– naglasio je predsednik.

Vučić je dodao da MTU ima mnogo akcionara, kao i da je ovo jedna od najmoćnijih kompanija u avio – industriji.

– Ali mi smo se borili da dovedemo ovu investiciju u Srbiju. Zahvalan sam svima koji su radili na tome da MTU dođe u Srbiju- rekao je predsednik i naglasio da je mnogo srećan.

– Uspeli smo da pobedimo razvijenije zemlje od nas. Već imamo i druge investitore iz zemlja EU koji hoće da razvijaju avio-industriju i presele deo proizvodnje kod nas– objasnio je on.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter