Izvor: Novosti
07.11.2022 u 17:01
0

(UŽIVO) U TOKU JE SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE, SINIŠA MALI POENTIRAO: „Rebalansom do para za mlade, penzije, energente!“ (VIDEO)

U Skupštini Srbije danas je počela sednica na kojoj bi, prema predloženom dnevnom redu, glavna tačka trebalo da bude usvajanje rebalansa budžeta za ovu godinu.

MINISTAR MALI SAOPŠTIO: Postoji pet razloga zašto predlažemo rebalans budžeta

Predlog rebalansa je prošle sedmice usvojila Vlada Srbije i njime su predviđeni ukupni prihodi i primanja od 1.709,5 milijardi dinara, a rashodi i izdaci od 1.988,5 milijardi dinara.

Mali Lutovcu: Nikad nisam bio član DS

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali rekao je danas, odgovarajući na tvrdnje šefa poslaničke grupe DS-a Zorana Lutovca da je Mali oduvek bio na vlasti, da on nikada nije bio član Demokratske stranke, već da je politikom počeo da se bavi 2012. godine, i to na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tadašnjeg prvog potpredsednika Vlade.

– Nikada nisam bio član DS-a, nikada. Nakon što sam ušao u politiku 2012. godine, postao sam i član Srpske napredne stranke, a uvek ću biti i ostati član SNS – istakao je potpredsednik Vlade.

Prethodno je Zoran Lutovac istakao i da su se građani Srbije smrzavali celog novembra, na šta je Mali odgovorio da je danas tek 7. novembar, te da Lutovac očigledno gleda u budućnost. Kako je rekao, danas  grejanje radi, niko se ne smrzava i obezbeđeno je dovoljno gasa, mazuta, struje.

Mali odgovorio Ćuti

Siniša Mali je rekao, odgovarajući Aleksandru Jovanoviću Ćuti, da je država ograničila cene osnovnih životnih namirnica, kao i goriva. 

– Pomažemo kroz povećanje plata i penzija. Tri odsto je povećanje realne zarade u privredi – rekao je ministar.

Na Jovanovićeve kritike na cenu mleka, Mali kaže da „u Srbiji svega ima“.

– U vaše vreme su ljudi gladovali još više. Nije sve idealno, ali borimo i sigurno je bolje nego što je bilo nekad – rekao je ministar Mali.

Ministar Mali: PIO fond je stabilan

– Povećanje penzija od 9 odsto će biti finansirano direktno iz PIO fonda, što dovoljno govori o stabilnosti PIO fonda – ponovio je ministar.

On je podsetio i na jednokratnu pomoć penzionerima od 20.000 dinara iz februara meseca.

– Pre 10 godina u Srbiji je bili jedan milion i 860 hiljada zaposlnih, danas imamo oko 440.000 smo stvorili novih radnih mesta – rekao je Mali.

On je rekao da nikada nije bilo ovako u sportu i dodao da u roku od 24 do 48 sati sportisti dobiju nagradu za uspeh na takmičenju, te naveo primer odbojkašica koje su dan kasnije dobile svoju zasluženu nagradu.

Mali o izlaganju Boška Obradovića

Ministar finansija Siniša Mali, takođe, je odgovorio Obradoviću:

– Samo da se nadovežem gospodine Jovanov, opasne su te izjave koje smo čuli kada kažete da ćete svima povećanja. A niko nikada nije pomenuo odakle – rekao je Mali.

– Opasne su te izjave koje smo čuli kada kažete da ćete svima povećanja. A niko nikada nije pomenuo odakle – rekao je Mali i dodao:

– Koliko se sećam, Vi ste i dalje u stanu na Dedinji i da Skupština Srbije i dalje plaća taj stan. Ne znam kako ta poskupljenja izgledaju sa Dedinja. Građani Srbije plaćaju rentu za taj njegov stan – rekao je Mali.

– Kada je inflacija u pitanju niko ne beži od te teme. Bili bi nepošteni kada bi to ignorisali – rekao je Mali i dodao:

– Trudili smo se da tu inflaciju održimo na što nižem nivou. Borimo se mnogo odlučnije. Mi smo cene ograničili. Imamo najeftiniju cenu hleba. Treća stvar sa kojojom se borimo je povećanje plata. Vi koristite pojedine proizvode kao indikator, ne znam zbog čega. Najveći teret krize država je preuzela na sebe. Kontrolišemo cene i dizela i benzina na pumpama.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter