Izvor: TANJUG
19.11.2022 u 13:40
0

VESIĆ PORUČIO: „Država mora da uključi fakultete i druge naučne ustanove u velike projekte“

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će država morati da uključi različite fakultete iz oblasti prirodniha nauka kao i druge naučne ustanove u velike infrastrukturne projekte koje izvodi širom Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Srbija se najdinamičnije razvija u svojoj istoriji i to nije uspeh samo vlade nego i akademske zajednice i cele Srbije. Krećemo na veliko putovanje promena naše zemlje i na tom putu ćemo ići zajedno sa ovim, kao i sa drugim fakultetima- rekao je Vesić govoreći na svečanom obeležavanja 72. godišnjice Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

On je primetio da je „danas sve saobraćaj“ i da je on postao nezaobilazna delatnost u svakodnevnom životu, ali da je važno da postane dinamičniji i da zato treba da se ulaže u njega.

-Svaki dinar koji uložimo u saobraćaj se multiplikuje u BDP-u, jer građenjem infrastruktutre, puteva, pruga, kreiraju se nova radna mesta, imamo razvoj turizma, viši životni standard. I, što je najvažnije, ravnomerno se razvijaju svi delovi zemlje -naglasio je Vesić.

Dodao je da je važno da se država oslanja na svoje fakultete, jer državna uprava nema dovoljno kapaciteta da sama isprati sve svoje projekte.

-I zato ćemo morati da uključimo u sve projekte mnoge fakultete koji doprinose da se zemlja razvija. Profesorima, saradnicima i studentima to daje šansu da unaprede našu nauku i da steknu iskustva za posao kojim će se baviti kasnije- rekao je Vesić.

On je podsetio da se u Srbiji u ovom trenutku gradi 220 kilometara auto-puteva, 190 kilometara brzih saobraćajnica, gradi brza pruga od 108 kilometara do Subotice, kao i da se planira izgradnja brze pruge ka Nišu dužine 210 kilometara i drugih železničkih pravaca.

Prisutnima na svečanosti su se obratili dekan Saobraćajnog fakulteta Nebojša Bojović, prorektor univerziteta u Beogradu

Borislav Boričić, ministarka nauke, tehnološkog razvojai inovacija Jelana Begović, ministar obrazovanja Branko Ružić i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Najboljim studentima fakulteta dodeljena su priznanja i nagrade koje su im uručili profesori i predstavnici različitih kompanija, a u ime nagrađenih se obratila studentkinja Milica Radovanović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter