Izvor: HAPPYBSC
14.06.2024 u 17:28
2

VLASTI U PRIŠTINI NAJAVILI ISELJAVANJE SRBA: Kosovska agencija traži da se isele Srbi iz oko 150 stanova

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je kosovska Agencija za verifikaciju i upoređivanje imovine na oko 150 adresa srpskih porodica na severu Kosova i Metohije poslala zahtev da se do kraja juna isele iz svojih stanova.

„Početkom ovog meseca Agencija je poslala obaveštenja Srbima na severu Kosova i Metohije, koji su vlasnici stanova, koji su ih otkupili od društvenih preduzeća pre 25, 30 godina, sa zahtevom da se isele do kraja juna, a ako se ne isele da će biti prinudno isterani iz svojih stanova“, rekao je Petković u Jutarnjem dnevniku na RTS.

Petković je rekao da je Beograd „uputio pisma na brojne adrese i diplomatskim kanalima i da čini sve da se jedna takva sramna i bezumna odluka zaustavi“.

Kurti ne miruje. Čini sve da nastavi svoju politiku etničkog čišćenja i proterivanja srpskog naroda sa prostora Kosova i Metohije“, ocenio je Petković.

Petković je rekao i da je zbog odluke kosovske Vlade o zabrani dopremanja robe iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju za godinu dana prouzrokovana ekonomska šteta od 210 miliona evra.

Prema njegovim rečima, realna šteta je mnogo veća „zato što su najdirektnije ugroženi Srbi na Kosovu, mnoge radnje koje su zavisile od te robe su zatvorene, a mnogi privrednici i proizvođači srpskih proizvoda takvom odlukom gube svoje tržište na prostoru Kosova“.

Ta odluka kosovske Vlade „najdrastičnije kršenje ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji, a cilj je njihovo proterivanje“, kazao je Petković.

„Ovom drastičnom odlukom najdirektnije se ugrožava pravo Srba na goli život“, dodao je Petković.

Upitan gde je dijalog Beograda i Prištine u ovom trenutku, Petković je odgovorio da je „Beograd uvek spreman na dijalog“.

„Kada dobijemo poziv iz Brisela, mi smo uvek spremni da se odazovemo“, rekao je Petković i dodao da dijalog ne žele Priština i Aljbin Kurti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “VLASTI U PRIŠTINI NAJAVILI ISELJAVANJE SRBA: Kosovska agencija traži da se isele Srbi iz oko 150 stanova”

  1. Dosta Petkovicu sa kukumavcenjem kao Kalimero Sta ste uradili za godinu dana ?Nista Sada docekasmo da se 150 porodica isteruje Zovite A V zajedno ste“pregovarali“sa Pristinom

    0
    0
    Odgovori
  2. Што сте им предали Косово и Метохију! Сада Косово Републјик! Када су Шиптари, Тачи, Харадинај, Курти… водили дијалог са српским преговарачима у Бриселу – српски преговарачи су им све предали – цело КиМ и све Србе (А/ЗСО) да живе по шиптарским законима и зулумима! Зато сада шиптари неће дијалог, завршена прича, хоће чланство у УН на основу статуса по Бриселском споразуму. Зашто у старту 2013, год, Вучић није одбацио Бриселски спораум ако није добијен тзв. ЗСО, одуговлачио је да све преда Шиптарима.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter