Izvor: Tanjug
26.07.2024 u 16:14
0

VUČIĆ: Brojne neistine o litijumu, hoću da vidim analizu naših stručnjaka

PARIZ - Predsednik Srbije rekao je danas da se povodom iskopavanja litijuma iznose brojne neistine i da on hoće da sačeka analizu naših stručnjaka oko zaštite životne sredine, a da bi ako sve bude išlo po planu moglo da dođe i do izjašnjavanja građana.

„Ako to sve bude dobro urađeno, ako sve bude išlo po planu, nikakav problem. Mi možemo krajem sledeće godine da tražimo izjašnjavanje građana i unapred vam kažem, mogu da biraju. Hoćete li u Loznici, hoćete li u zapadnoj Srbiji, ili ćete u celoj Srbiji. I opet vam kažem, gde god i šta god izaberu, pobedićemo ih“, rekao je Vučić u Parizu odgovarajući na novinarska pitanja.

On je ocenio i da se nada takvom rezultatu, jer kako je rekao, narod bira između lažne brige i zatucanosti s jedne strane i ekonomskog napretka, prosperiteta, a posebno napretka zapadne Srbije sa druge strane.

„Nema nikakvog problema, ja vam kažem, pobedićemo ih opet. Sit sam ovog nadgornjavanja oko svake sitnice, oko svake stvari koje bi trebalo da je normalno, oko toga kada napravite fontanu na Slaviji, oni dođu i ubacaju deterdžent da vam pokvare fontanu, jer valjda ne valja fontana“, rekao je Vučić.

Posvećen sam isključivo napretku Srbije, svaki dan izlazim na kraj sa pretnjama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Parizu da je posvećen isključivo napretku Srbije, ali da, kada se bori za svoju zemlju, svakoga dana mora da izlazi na kraj i sa pretnjama i time da li mu je, kako je rekao, neko stavio omču oko vrata ili rekao da je izdajnik.

„Postaje mnogo teško, ma koliko se borili za svoju zemlju na svakom mestu, ma koliko to bilo užasno teško, kada vi jedino sa čim morate da izlazite na kraj svakog dana, je to da li vam je neko naslonio snajper na glavu ili vam je neko okačio omču oko vrata, da li ste izdajnik, psihopata, majmun, da li ste izolovali Srbiju, jer u istom danu sam izolovao Srbiju i u istom danu sam izdajnik zato što je nisam izolovao, pa sam razgovarao s nemačkim kancelarom ili francuskim predsednikom“, rekao je Vučić.

Vučić je, na pitanje novinara da prokomentariše nove pretnje njemu i fotomontažu sa njegovim likom i omčom oko vrata koja se pre par dana pojavila na društvenoj mreži X, rekao da su u eri društvenih mreža sva društva polarizovana i da je na njima došlo do podele, zato što, kako je rekao, samo negativne stvari prolaze i niko ne vidi „rezultate i kako se radi“.

On je ironično primetio da je na društvenim mrežama predstavljen „jednog dana kao zlotvor koji je izolovao Srbiju, jer ne uvodi sankcije Rusiji, pa onda u istom tom danu kao zlikovac zato što ništa nije uradio za Rusiju“. Vučić je dodao da ta polarizacija ponajmanje postoji u srpskom društvu, zahvaljujući, kako je rekao, rezultatima koje je on postigao

Uskoro razgovori o povećanju minimalne zarade, namera da bude 51.000-52.000 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u narednom periodu razgovarati sa predsednikom Vlade Milošem Vučevićem i ministrom finanasija Sinišom Malim o mogućnostima za povećanje iznosa zakonske minimalne zarade za zaposlene u Srbiji i da je namera da ta zarada iznosi između 51.000 i 52.000 dinara.

Vučić je rekao novinarima u Parizu da je potrebno da država proceni koliko je u mogućnosti da deo obaveza, kada je reč o porezu na zarade za poslodavce, preuzme na sebe, odnosno da on bude manji toliko da domaće privatne poslodavce, ali i strane investitore, ne ugrozi povećanje minimalne zarade.

„Penzije su takođe važna stvar. Govore da sam rekao uvećanje od 10 odsto, ne, rekao sam najmanje 10 odsto. Videćemo da li će to biti 10,5 ili 11 odsto. Penzije nisu dovoljnom brzinom pratile rast plata i o tome moramo da povedemo računa“, rekao je predsednik.

Vučić je kada je reč o zaradama u javnom sektoru rekao da će najveća uvećanja zarada biti u prosveti.

Danas kratak sastanak sa Makronom u Parizu, posetiće Beograd u narednih 50 dana

Aleksandar Vučić izjavio je danas da će tokom boravka u Parizu imati brojne razgovore, budući da su mnogi državnici tu, ali da je za njega najvažnije kako će da nastavi razgovore sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i da se što pre ugovori njegova poseta Srbiji.

„Deo mog tima trenutno razgovara sa njegovim timom oko te posete. Pokušavamo da uskladimo datume“, rekao je Vučić novinarima u Parizu.

On je kazao da je zbog Olimpijskih igara sve prepuno u Parizu, a da su on i srpska delegacija smešteni u isti hotel gde i predsednice Švajcarske i Slovenije, litvanskim predsednikom, irskim premijerom.

Verujem da će Francuska održati red i bezbednost na najvišem nivou tokom OI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će Francuska održati red i bezbednost na najvišem nivou tokom održavanja 33. Letnjih Olimpijskih igara.

„Bolje je preduzeti svaku meru bezbednosti, nego razmišljati o tome da li možete da prošetate od ove do one ulice…To je nešto što je svakako veoma važno i verujem da će oni uspeti da održe to na najvišem nivou tokom trajanja Olimpijade“, rekao je Vučić na pitanje novinara da prokomentariše mere bezbednosti u Parizu, gde će danas prisustvovati otvaranju OI.

Dodao je da razume posvećenost francuske policije svakoj meri bezbednosti i naveo da je mnogo pretnji stiglo od različitih grupa širom sveta.

Vučić je uveren da će Francuska pokazati svoju snagu i dodaje da je broj policajaca od 40.000 koji će obezbeđivati OI do sada najveći.

Sutra u Parizu otvaramo Srpsku kuću, odmah pored velikog francuskog paviljona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra u Parizu biti otvorena Srpska kuća koja će se nalaziti odmah pored Francuske kuće, što je ogromna čast i velika prilika da predstavimo svoju zemlju.

„Ono što je zanimljivo, to je da smo dobili najbolju moguću poziciju odmah pored Francuske kuće. To će biti prilika da promovišemo mnogo stvari u Parizu. Kada ste pored zemlje domaćina, pored njihovog velikog paviljona, onda ne samo da je to ogromna čast već i velika i izuzetna prilika da predstavite svoju zemlju. Mi ćemo tu imati mnogo programa od predstavljanja naše kuhinje do onoga što mi se čini da je važnije, a to je predstavljanje naše ekonomije i razgovori sa poslovnim partnerima“, rekao je Vučić.

VREMENSKA PROGNOZA: Još danas prijatne letnje temperature uz povetarac

Kaže da će to biti kuća za sve Srbe koji budu u Parizu tokom Olimpijade, ali i velika podrška našem olimpijskom timu.

Vučić je rekao da će sutra na otvaranju Srpske kuće prisustvovati, zajedno sa njim, jedan od najvažnijih ministara u vladi Francuske. „I verujem da će to biti još jedna prilika da razgovaramo o našim ekonomskim odnosima, o svem onome što zajedničke možemo da napravimo“, rekao je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter