Izvor: NOVOSTI
31.08.2024 u 08:00
0

VUČIĆ DANAS U PRAGU: Na globalnom forumu imaće bilateralne susrete sa brojnim zvaničnicima

U PRAGU se danas održava Globalni bezbednosni forum GLOBSEC 2024 na kojem će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik Vučić učestvovaće na panelu "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU", a tokom boravka u Pragu imaće i odvojene bilateralne susrete sa brojnim zvaničnicima

Vučić je sinoć u Praškom zamku prisustvovao Gala večeri priređenoj povodom ovogodišnjeg Foruma. On je naveo da učešće Srbije na Globalnom bezbednosnom forumu „GLOBSEC 2024“ u Pragu ukazuje na predanost Srbije saradnji i doprinosu dijalogu u cilju stvaranja sigurnije i prosperitetnije budućnosti.

– Ove godine u Pragu posebno ćemo razmatrati teme poput globalne stabilnosti, energetske sigurnosti i tehnoloških inovacija – napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav. Predsednik je sinoć razgovarao i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.Ž

– Čestitao sam Ursuli fon der lajen na nagradi na ovogodišnjem @globsecthinktank i izrazio nadu da ćemo nastaviti zajedničku borbu za napredak i ubrzanje evropskog puta Srbije, kao i da ćemo konkretizovati Evropski plan za ekonomski rast Zapadnog Balkana, na dobrobit svih građana regiona – naveo je predsednik Vučić na Instagramu.

GLOBSEC Forum, jedna od najistaknutijih evropskih platformi za dijalog, ima za cilj da ukaže na rastući značaj Centralne i Istočne Evrope u globalnoj bezbednosti. Kako je najavljeno, na forumu će se razgovarati o ključnim globalnim izazovima uključujući pitanja bezbednosti, ekonomije i međunarodnih odnosa.

Forum će otvoriti češki predsednik Petr Pavel i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen. GLOBSEC ove godine okuplja šefove država i vlada i ministre odbrane i spoljnih poslova iz 27 zemalja, a pored njih na forumu učestvuju i predstavnici velikih kompanija, intelektualci i predstavnici nevladinih organizacija, ukupno skoro 2.000 učesnika iz 70 zemalja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter