Izvor: alo
14.11.2021 u 11:27
0

VUČIĆ DOBIO NEVIĐENE POHVALE OD RUSKOG NOVINARA

Solovljev je najavio na Jutjub kanalu intervju sa Vučićem i tom prilikom mu uputio komplimente kakve još nijedan novinar nije.

PROČITAJTE JOŠ: Đorđević: Otvoreni Balkan je najbolja ideja koja se rodila na ovim prostorima u poslednjih 20 godina!

Predsednik Srbije  Aleksandra Vučić dao je intervju najpoznatijem ruskom ruskom novinaru Aleksandru Solovljevu koji će se emitovati pred sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

PROČITAJTE JOŠ: MILE NOVAKOVIĆ NA TV HAPPY: Da je ostalo Miloševićevo obezbeđenje, Đinđić ne bi bio ubijen!

Solovljev je najavio na Jutjub kanalu intervju sa Vučićem i tom prilikom mu uputio komplimente kakve još nijedan novinar nije.

– Predsednik Vučić vrlo interesantno govori. On je otvoren čovek, hrabar, jak, vitez koji veoma voli svoj narod i svoju državu – rekao je Solovljev u najavi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za ruski Solovjev kanal na Jutjubu preneo je zanimljiv detalj sa jednog od njegovih prethodnih sastanaka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom na kojem je bilo reči o NATO.

Vučić je naveo da je to bio njihov deveti susret i da je Putin dobio različite informacije o stavu Srbije.

„Rekao mi je: “Dobro Aleksandre, vi možete ući u NATO ali naši narodi će ostati prijatelji“. I tako sam ga slušao 35 minuta, a potom sam upitao: “A ko vam je to uopšte rekao? Dozvolite mi pet minuta i odgovoriću“, ispričao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da je tada Putinu rekao da je Srbija vojno neutralna zemlja i da neće u NATO.

„Ja vam ne kažem to samo za danas. Ja govorim o budućosti. To je dugoročno opredeljenje Republike Srbije. Ne razumem kako je neko mogao da vam kaže da mi idemo u NATO“, preneo je Vučić detalje tadašnjeg razgovora sa Putinom.

Naveo je da je tada Putinu rekao i da Srbija neće uvoditi nikakve sankcije protiv Rusije.

„Garantujem vam i dajem vam reč. To je interes ne samo Rusije nego i Srbije, I od tog trenutka mi nismo imali teških razgovora.“

Vučić je rekao da je do sada imao mnogo sastanaka sa Putinom i da su za Srbiju to uvek bili važni susreti.

„Ovoga puta zbog situacije u regionu Zapadnog Balkana, odnosa Beograda i Prištine, odnosa u celom regionu i dešavanja u BiH, kao i zbog energetske situacije, i u Evropi i kod nas u Srbiji, što se tiče Srbije, samo još jedam sastanak je bio toliko vazan sastanak“, rekao je on.

Vučić je rekao Putin predsednik velike države, a on predsednik male zemlje, i da je zadovoljan što Putin uvek u odnosu prema Srbiji, ceni naše ljude i uvažava našu zemlju.

„Smatram da je Putin snaga Rusije i da je uzdigao Rusiju u vojnom i političkom smislu“, dodao je Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter