Izvor: Happy BSC
28.10.2021 u 12:24
0

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA JIOM: Uz pomoć Kine, Srbija može da ide u korak sa modernim zemljama! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji obratili su se građanima nakon sastanka.

– Meni je mnogo drago što sam ponovo u poseti lepoj Srbiji. Nas i Srbiju veže veliko prijateljstvo. Milijardu i 400 miliona Kineza znaju da imaju jednog velikog prijatelja u Evropi, a to je Srbija. Prijatelja koji poštuje teritorijalni integritet, i zainteresovan je za saradnju, a to je predsednik Vučić – rekao je Ji.

On ističe da je Srbija zemlja koja ima svoje principe, a da je srpski narod – narod sa kičmom.

– Ponosni smo što imamo tako istinskog i dobrog prijatelja. Pod strateškim vođstvom predsednika Si Đinpinga i predsednika Vučića naše tradicionalno prijateljstvo zrači novu vitalnost.

Kina će nastaviti da poštuje teritorijalni integritet Srbije, i po tim pitanjima će stajati blisko uz srpski narod.

Vang Ji je rekao da je saradnja Srbije i Kine u okviru projekta „Pojas i put“ odlična, i da nastavlja da se razvija odličnim tempom.

– Znamo da postoje primedbe sa strane zbog naše duboke saradnje. Ali mi ćemo istrajati. Jel ono što mi radimo nije samo zbog naših interesa, već da bi doprineli miru i stabilnosti, kao i pravdi. Mi smo na ispravnoj strani istorije. Uveren sam da će Kina i Srbija nastaviti da razvijaju strateško partnerstvo – zaključio je Ji.

– Naše prijateljstvo je iskreno, veliko i nije ni čudo što ga neretko nazivamo čelično. Prošli smo kroz sve teme i dugo razgovarali. U političkoj sferi nemamo otvorena pitanja, u sferi multilateralih, baš kao i bilateralnih odnosa odlično sarađujemo i verujem da možemo, ako je to uopšte moguće, na još viši nivo da podignemo tu saradnju. Hvala Vam na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, to činite baš na onaj način, kao što Srbija podržava politiku jedne Kine. Takođe, hoću da vam se zahvalim na ogromnim investicijama u Srbiju i na mogućnosti da učestvujemo u inicijativi „Jedan pojas i put“, objavljeno je na Instagram profilu predsednika Vučića.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter