Izvor: sputnik
10.09.2024 u 18:35
0

VUČIĆ NAKON SUSRETA SA LAJČIKOM I HILOM: U naredna 72 sata reći ćemo šta Srbija traži i šta će činiti

U naredna 72 sata ćemo se obratiti javnosti i govoriću o onome što Srbija zahteva, a zbog suštinskog i brutalnog napada na srpsko stanovništvo, pre svega na severu Kosova i Metohije, i šta je to što takozvana međunardna zajednica nije ispunila i šta je to što Srbija traži i šta će Srbija da učini, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je to izjavio nakon dvosatnih razgovora sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i američkim ambasadorom Kristoferom Hilom o Kosovu i Metohiji.
On je dodao i da je za očekivanje da sa predlozima izađe i pred Narodnu skupštinu tokom oktobra meseca.
„Imaćemo mnogo bitnih sastanaka, jer moramo da se borimo za poziciju Srbije u svetu, da tražimo saveznike. Na tom planu i po tom pitanju radićemo sve što je moguće“, rekao je Vučić.
Predsednik je ocenio da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti želi uništenje i progon srpskog naroda sa KiM i dodao da misli da to nije jasno samo Beogradu, već i svima drugima.

„Kada ukinete 5.800 radnih mesta i kada ljudi više ne mogu ni da se venčaju, ni da se razvode, ne mogu da dobiju potvrdu da im je majka, otac ili dete preminulo, kada ne mogu da obavljaju ništa od onoga što svako u savremenom svetu može, samo zahvaljujući ilegalnim, kriminalnim i protivzakonitim odlikama Aljbina Kurtija, a da pri svemu tome iz Evrope i Kvinte dođu samo reči osude, a na delu se ništa ne vidi, onda ma koliko su vam vezane ruke, ma koliko se nalazite u teškoj poziciji još od 2008. godine, pa i pre toga, morate da preduzimate radnje koje će da vode ili vraćanju određenih prava, što bi se nazvalo status quo ante, ili da kažete da niste u stanju da zaštitite i sačuvate svoj narod“, rekao je Vučić.

Poručio je da „nemamo pravo da kažemo ovo drugo, jer smo vezani i Ustavom Republike Srbije i rezultatima dijaloga i sporazuma koji su potpisani“.
„Sa ozbiljnim merama i ozbiljnim stvarima obratićemo vam se u roku od 72 sata“, ponovio je Vučić.
Naglasio je da je Beograd uvek otvoren za dijalog sa Prištinom i da je spreman da ode u Brisel kako bi nastavio dijalog sa Kurtijem.
„Ali Srbija nije spremna i neće dozvoliti pogrom i progon svog stanovništva, a sasvim je jasno da je to postao jedini cilj Kurtijeve vlasti“, poručio je Vučić.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter