Izvor: Kurir.rs
22.04.2023 u 13:28
0

„POZIVAM SRBE DA IH RAZOČARAMO JOŠ VIŠE“: Predsednik Vučić o izborima na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u obraćanju novinarima i javnosti na prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023″, istakao je da je zaprepašćen izjavom portparola EU Petera Stana, koji je rekao da je razočaran neizlaskom Srba na izbore na KiM.

PREDSEDNIK VUČIĆ SA ORBANOM PRISUSTVUJE DANU VOJSKE: „Još jednom sam dočekao velikog prijatelja“ (FOTO)

– Danas sam se iznenadio kada sam čuo izjavu Stana. Ja ću pokušati još jednom da objasnim, da ljudi ne budu dovedeni u zabludu. Mi smo do sada učestvovali u 4 ili 5 različitih izbornih ciklusa koje su organizovale prištinske vlasti. A nije trebalo da učestvujemo ni u jednom dok se ne formira ZSO ili taman u jednom posle čega bi bilo jasno koje su to srpske opštine, iako smo ih već definisali. 10 godina kasnije, a za to nije kriva samo Priština, već Evropska unija koja je garant provođenja Briselskog sporazuma – rekao je predsednik, a zatim dodao:

– Oni su to potpisali, Ketrin Ešton je tu stavila svoj potpis. Oni to nisu proveli u delo. A Srbi im posle 9 i po godina upucavanja, maltretirala, šikaniranja, kažu nećemo dok ne sprovedemo ono što ste potpisali. Mi smo u teškoj situaciji, naš narod će sutra u miru ali sa prezirom da gleda one koji im odlučuju o vlasti. Pozivam Srbe da ih razočaramo još više, da vide da ne mogu da nas zgaze. Dali ste im viznu liberalizaciju, dali ste im Savet Evrope, sada još i izbori, da lično Aljbin Kurti upravlja srpskim opštinama, e neće da može – zaključio je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter