Izvor: kurir
27.06.2024 u 19:06
0

VUČIĆ OTKRIO DETALJE RAZGOVORA U BRISELU: Priština tražila de iure priznanje, nisu hteli da razgovaraju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju javnosti sumirao je svoju radnu posetu Briselu i otkrio detalje sastanaka sa svetskim zvaničnicima.

Vučić je izjavio da Priština od Srbije traži de iure priznanje tzv. Kosova.

– Hteli su priznanje Kosova, znao sam da nisu spremni za razgovor. Oni su želeli de jure priznanje, to je ono što su tražili, nisu hteli da razgovaraju. Mi smo hteli da razgovaramo o svakom sporazumu, kako da rešimo probleme. Oni za to nisu spremni i takve stvari ih ne interesuju – rekao je Vučić.

On je podsetio na to da na hapšnje Srba na KiM niko više ne reaguje.

– Danas Srbe hapse kako stignu. Kurti ne želi da formira ZSO i to je jasno. Važno je da sačuvamo mir i prisebnost – naglasio je on.

VELIKO VUČIĆEVO OBRAĆANJE: Predsednik Srbije govori o najaktuelnijim temama

– Što se tiče političke i pravne prirode naših odnosa, nema tu ničeg novog niti će biti. Važno je da sačuvamo mir, prisebnost i da u miru tražimo najbolja rešenja za dalji ekonomski razvoj Srbije, za dalje jačanje Srbije u svakoj sferi – rekao je Vučić, ističući da ne veruje da će u skorijem vremenu biti mogućnosti za normalan dijalog sa Prištinom.

– Za nas je važno ono o čemu smo razgovarali sa Mišelom, a to je šta od četiri tačke moramo da uradimo. Razgovarao sam o tome i sa Kopšmanom i sa Varheljijem i kako da se približavamo rešavanju drugih problema ka jedinstvenom evrospkom tržištu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter