Izvor: ALO
23.06.2024 u 21:53
0

VUČIĆ OTVORENO GOVORI O OPASNOSTI: „Pokazao da je glas razuma ne čudi da ga je citirao i Kenedi“

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić rekao je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u intervjuu za švajcarski Veltvohe o ratu u Ukrajini koji su podelili mnogi uticajni ljudi širom sveta, pokazao da je glas razuma po toj strateškoj temi

Đurić je rekao da Vučić, za razliku od mnogih, iskreno govori o opasnosti sa kojom se svet suočava, kao i da je intervju upravo zbog toga izazvao veliku pažnju.

„Predsednik otvoreno govori o opasnosti i o odgovornosti, jer naša zemlja mora da bude spremna za sve scenarije. Srbija želi mir, ali i da sve, od institucije robnih rezervi, do energetskog sistema bude spremno za takvu situaciju, a to nam je pokazao i energetski kolaps u regionu“, naglasio je Đurić.

Dodao je da ima utisak da postoji globalno takmičenje u „nepodnošljivoj lakoći ratobornih izjava“, kao i da Aleksandar Vuučić govori o prednostima mira.

EVROPSKA UNIJA DISKRIMINIŠE ZEMLJE BALKANA: Pokretanje pregovora o članstvu Ukrajine u uniji nameće TO pitanje

„S obzirom na to da dolazi iz male zemlje koja je za manje od 10 godina udvostručila svoj BDP i koja je predvodnik po privrednom rastu u Evropi, koji u prvom kvartalu iznosi 4,7 odsto, ne čudi da ga je citirao i Robert Kenedi Junior“, rekao je Đurić.

Dodao je da deli zabrinutost sa Vučićem kada je reč o potencijalnom nuklearnom ratu, slikovito objašnjavajući da puška koja je zakačena na zidu mora da opali u jednom momentu.

„Nadamo se da to toga neće doći, ali mormao da govorimo kao da hoće“, rekao je Đurić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter