Izvor: sputnik
06.08.2024 u 08:12
0

VUČIĆ: Ponašanje Kurtija je pokušaj izazivanja ratnog sukoba

Mi ne želimo rat ali on to radi smišljeno uz podršku pojedinih zapadnih sila

Ponašanje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija je pokušaj izazivanja ratnog sukoba.
Mi ne želimo rat ali on to radi smišljeno uz podršku pojedinih zapadnih sila, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom hapšenja petorice Srba iz Kosovskog Pomoravlja, kojima je određen pritvor pod optužbom za navodne ratne zločin.
Govoreći o saopštenju Evropske unije povodom današnjeg upada i zatvaranja devet objekata „pošte Srbije “ na severu Kosova i Metohije, Vučić je rekao:
„Saopštenje spoljne službe, kako god se zove, evropske agencije, njihovog ministarstva spoljnih poslova pod znacima navoda, sramotno je i bezobrazno. Zato što u tom saopštenju oni nas pozivaju da ponovo o Kurtijevim jednostranim potezima inače protivpravnim idemo da razgovaramo. Pa tako sledeći put, kada bude pobio 20 ljudi, mi ćemo da idemo u dijalog da razgovaramo o tome da li je mogao ili nije i kakve su ideje da to prevaziđemo. Kakvu god glupost da napravi oni nas zovu da razgovaramo kako da prevaziđemo ono što je brutalno prekršeno“.
Predsednik Srbije je podsetio da postoji iz 2015. godine sporazum o telekomunikacijama, „Pošti Srbije“, napomenuvši da je taj sporazum brutalno pregažen.
„Namerno je ublažavan tekst, znam kako je to išlo iznutra, zbog dva članice EU koje uvek ublažavaju stavove koji se odnose na Kurtija i pokušavaju da nas naprave budalama“, napomenuo je Vučić.
On je istakao da je razgovarao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i da je prosledio nedvosmislenu poruku.
„Veoma sam zabrinut, dalje neću da govorim jer se plašim da bih mogao da naškodim interesima svoje zemlje i svog naroda“, rekao je Vučić.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter