Izvor:
07.03.2018 u 00:40
0

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE PUTINU: U ovom tužnom trenutku srpski narod je uz ruski!

Ruski vojni transportni avion An-26 srušio se prilikom sletanja na aerodrom Hmejmim u Siriji, a u nesreći je pogunulo 26 putnika i šest članova posade.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.

Sa velikom tugom i iskrenim žaljenjem primio sam vest o današnjem padu ruskog aviona i pogibiji više od tridesetoro ljudi. U ovom tužnom trenutku srpski narod je uz ruski narod.

U ime svih građana Republike Srbije i u svoje ime, molim Vas da porodicama nastradalih prenesete reči podrške i iskrenog saosećanja – navodi se u pismu predsednika Vučića.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin uputio je telegram saučešća ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu.

Svet bi morao da poštuje žrtve koje Ruska Federacija podnosi da se zlo Islamske države ne pojavi u drugim zemljama i gradovima.

Svaki dan koji u našim zemljama prođe u miru daleko od zla koje ste svojim žrtvama i svojom borbom zaustavili i porazili u Siriji je dan u kome bi se trebalo setiti svih nastradalih boraca protiv terorizma i zahvaliti se njihovoj zemlji i njihovim porodicama – navodi se u telegramu.

Ruski transportni avion "antonov-26" srušio se danas u Siriji, a tom prilikom poginulo je svih 32 ljudi koliko ih se nalazilo u letelici, od kojih 26 putnika i šest članova posade, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, navodeći da je uzrok pada najverovatnije tehnički kvar.

Kako se navodi, nesreća se dogodila oko 15:00 sati po moskovskom vremenu, u trenutku kada se avion spremao da sleti na aerodrom u Hmejmimu u Siriji, prenosi Tas s.

Avion se srušio samo 500 metara od aerodromske piste, navodi AP.

Telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter