Izvor: Happy BSC
30.10.2021 u 18:35
0

ZA TELEMASTER ZORAN MILOSAVLJEVIĆ: Međunarodna zajednica ne sme da ostane nema na planove Albanaca za 6. novembar!

Gost TELEMASTERA bio je Zoran Milosavljević naučni saradnik i politikolog. On je za Happy TV govorio o sitaciji u našoj južnoj pokrajni ,ali i o potezima i planovima albanske strane. 

Postoje indicije da albanska strana planira da 6.novebra krene u zauzimanje trafostanice „Vlač“ na KiM 

Da li bi time bila pređena crvena linija, možemo li očekivati konkretnu reakciju Međunarodne zajednice? 

Da li su uspeli protesti Albanaca u SAD? – pitali smo gosta TELEMASTERA Zorana Milosavljevića.

– Najavljivali su ove proteste Albanci iz celog sveta, međutim odaziv nije bio očekivan i to jesu preneli i njihovi mediji.

Ko su zapravo Albanci koji su protestovali u Njujorku i sa kojim ciljem? 

Glavna persona svih tih organizacija je  Hari Bajraktari. Dakle, Albanac koji je nastavio putem,tamo gde je njegov otac stao, to je osoba rodjena 1957. godine u Baranskoj Dolini, okolina Peći gde je njegov otac jednom prilikom bio i gradonačelnik. Sve ove nedaće i probleme koje su nas zadesile devedesetih godina su  dolazile iz njihove kuće u Njujorku. Ovde se govori o lobiranju i porodici koja sve daje za otcepljenje i otimanje naše južne pokrajne. Znači jedan od glavnih lobista u SAD. On je u svojoj kući ugostio Ibrahima Rugovu, mnoge senatore kongrensmene, to je bila neka vrsta njihove ambasade. Jer sve se radilo ilegalno. – objašnjava Zoran Milosavljević za TELEMASTER. 

– Ovo je nastavak matrice iz devedesete godine koju su oni pokušavali, odziv nije bio onakav kakavi su oni planirali jer je vreme drugačije, mnogi su svetski izazovi niko nema više vremena da se bavi njima. Sa druge strane sve što su postigli oni su postigli kupovinom. Dakle sve se to menja i takva je i američka politika. Ineters je bio taj da se stvori vrsta nepriznatog subjekta u našoj južnoj pokrajni koji je njima bio značajan zbog geostrateškog položaja i oni od toga neće odustati. – upozorava politikolog 

– Eskobar je rekao da je matrica kroz koju treba da se  nađe sporazum je zapravo Briselski sporazum koji vidite i sami do dana današnjeg nije ispoštovan.

PROČITAJTE JOŠ: Stefanović: Postavljen Časni krst na vrhu Titerovac, iznad manastira Mileševe

Da li je ovom porukom Amerika uzela primat? 

– Bez SAD  to se neće moći desiti sve ove izmene i promene, ambasadora, Gabrijela Eskobara koji je bio zamenik ambasadora Godfrija pa je prebačen na drugu funkciju,  dakle, to su sve vrsne diplomate koje su provele mnogo vremena na Balkanu to nam ukazuje na namreu da se njihovo prisustvo pojača. 

Da li je realno da će biti pređena srpska crvena linija 6.novembra? 

– Naš državni vrh je prevenstveno nagovestio, to je poruka Međunarodnoj zajednici da se crvena linija ne pređe jer je veoma opasno i govoriti o tome. Evropska Unija ne sme da ostane nema. Energetika je bitna, ne može se oduzimati nešto što je vlasništvo Republike Srbije. To je pitanje koje treba doći dijalogom i to je jedni način jer je to važna tačka i Zajednice srpskih opština,ali i Briselskog sporazuma. – objašnjava Zoran Milosavljević za TELEMASTER.

PROČITAJTE JOŠ: VUČEVIĆ O NAPADIMA HRVATSKIH MEDIJA: Još jedna u nizu izmišljotina kojom se potvrđuje isfrustriranost zbog uspeha koje niže predsednik Srbije!

– Očekujemo datum sledećih pregovora u Briselu, Aljbin Kurti je najavio neku vrstu njegove volje za daljim dijalogom, ali videćemo da li će do toga doći. Mi ne možemo gledati energetiku i ostale stvari kada osnovne postulate nismo postavili, a to je svakako formiranje ZSO, mi imamo demokratsku diskriminaciju našeg naroda. To je ona vrsta spina gde se težnja pravog problema prebacuje na suprotnu stranu – kaže za TELEMASTER Zoran Milosavljević.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCh1-xopKMTD73yhkDkur3Rw

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter