Izvor: tanjug
12.09.2022 u 17:50
0

Zajednički sastanak gradonačelnika Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca, evo o čemu se razgovaralo!

Gradonačelnici Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca održali su zajednički sastanak u niškoj Gradskoj kući, na kome su razgovarali o investicijama, održivom razvoju, urbanizamu, javnim finansijama, te komunalnoj delatnosti.

Takođe, podeljena su iskustva u upravljanju gradskom imovinom, socijalnoj politici i razvoju turizma.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je rekao da se veoma rado odazvao pozivu, naročito zbog toga što slične inicijative nikada do sada nije bilo.

„Četiri najveća grada u Srbiji, gde živi blizu polovina ukupnog stanovništva naše zemlje, treba da imaju intenzivniju i kvalitetniju saradnju. Kolegama sam poručio da ono što je do Beograda i mene lično mogu da računaju da će biti urađeno, te da ćemo na svaki mogući način podeliti svoja iskustva u rukovođenju gradom i rado čuti njihova iskustva“, poručio je Šapić, saopštio Beoinfo.

On je izrazio uverenje da će u narednom periodu građani četiri grada videti benefit saradnje i poručio da je pomoć glavnog grada drugim gradovima dužnost prestonice.

„Siguran sam da će ovakvi susreti postati tradicionalni i da će naši naslednici, ljudi koji budu dolazili na naša mesta i vodili gradove, ovu praksu zadržati. I ne samo to, siguran sam i da će ona dati konkretne rezultate, što je svakako i najvažnije, kako bi građani osetili blagodeti te saradnje“, istakao je Šapić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da je cilj zajedničke saradnje unapređenje rada svakog od gradonačelnika, kako bi, kaže, građani osetili korist na lokalnom nivou.

„Nismo došli da se slikamo, nego da razmenom iskustava postignemo bolje funkcionisanje vitalnih sistema u našim gradovima. Imamo zajedničke izazove i želimo da sarađujemo sa centralnom vlašću, da imamo partnerski nastup ka Vladi, da svi budemo sinhronizovani i jedinstveni“, istakao je Vučević, saopštio je Grad Novi Sad.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je izrazila uverenje da se na primerima dobre prakse može uraditi mnogo, te da je na današnjem prvom radnom sastanku bilo reči o važnim temama koje mogu doprineti bržem razvoju gradova.

„Bili smo otvoreni, konkretni i nadam se da će i gradovima koji gravitiraju ka našim velikim gradovima ovo biti od pomoći“, naglasila je Sotirovski i zahvalila gradonačelnicima na poseti najvećem gradu na jugu Srbije.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je da gradonačelnici velikih gradova treba da se pomažu, jer, kako kaže, čine jednu veliku porodicu.

„Važno je da se administracije uvežu kako se ne bi gubilo vreme na administrativne stvari koje se mogu odraditi i na daljinu i da se posvetimo stvarima koje su značajne za građane“, rekao je Dašić, navodi se na sajtu Grada Kragujevca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter