Izvor: Tanjug
07.08.2021 u 12:58
0

ZOBENICA: SNS preuzeo mesne zajednice Boka i Sutjeska

 Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, Damir Zobenica, rekao je danas na konferenciji za novinare u Novom Sadu da je, i pored toga što su naprednjaci 9. maja u opštini Sečanj izgubili izbore u dve mesne zajednice, Boka i Sutjeska, ta stranka obezbedila većinu članova u savetima.

„Stvorila se fama da u Sečnju počinje “pad Vučića, pad Srpske napredne stranke“, a iz Ðilasove stranke su izneli gomilu neistina da su nezavisni kandidati za članove saveta prešli u njihove redove“, rekao je Zobenica.

On je precizirao da su, zapravo, neki od nezavisnih kandidata bili članovi SNS, a da su se neki simpatizeri sada učlanili i, dodao je, „istina je da su bili nezadovoljni rukovodstvom u Sečnju“.

„Mi smo sa svima razgovarali kako da te probleme rešimo i sada u Boki imamo 10 od 11 članova saveta. U Sutjesci je situacija složenija, imamo 6 članova saveta mesne zajednice, a razgovarao sam sa njihovim predsednikom, Draganom Žeželjom i, iako čovek ne želi da bude član SNS, ali još manje Ðilasove stranke, mi nećemo praviti circus i smenjivati, već pomoći ljudima iz Sutjeske da stvore uslove za bolji život“, rekao je Zobenica.

Navode opozicije da su se nezavisni kandidati priključili S SP-u demantovao je i Nebojša Oberknežev iz Boke, koji kaže da je član SNS bio još od 2013. ali da se povukao zbog neslaganja sa čelnicima stranke iz Sečnja, kao i da bunt koji su iskazali na izborima 9. maja nije prutiv države i predsednika Vučića.

Zobenica je dodao da će se SNS ozbiljno pozabaviti uzrocima izgubljenih izbora u Boki i u Sutjesci i da, kao ozbiljni ljudi, ne beže od odgovornosti.

U vezi sa rukovodstvom opštine Sečanj i lokalnih funkcionera SNS potvrdio je da je već pokrenuta procedura za smenu onih koji štete ugledu stranke.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter