Izvor: HappyBSC
01.09.2022 u 08:30
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ NA HEPI TELEVIZIJI: „Kriza je ogromna u Evropi, EPS ne može da proizvede dovoljne količine energije, cene divljaju svakog dana!“

Gošća emisije „Dobro jutro, Srbijo“ na Hepi televiziji bila je Zorana Mihajlovićministarka rudarstva i energetike koja je tokom ovog javnog istupanja govorila o veoma aktuelnoj temi, predloženim merama za uštedu energije, ali celokupnoj energetskoj situaciji.

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ U SMEDEREVU: „Restrikcija neće biti,ali biće preporuka za manju potrošnju“

– Štednja je veoma bitna, mi o tome pričamo već dve godine, treba racionalnije da se gleda na to. Ministarstvo rudarstva i energetike je napravilo preporuke ka svima, ka opštinama, gradovima, javnim ustanovama, državnim upravama da naprave svoje planove kako da snize troškove. Svi se rasipamo energijom, nemamo tu kulturu da štedimo energiju, čudimo se koliko novca trošimo kada uvozimo struju, ko zna koliko će ona biti u oktobru i novembru. Kriza je ogromna u Evropi, Eps ne može da proizvede dovoljne količine energije, cene divljaju svakog dana. U avgustu smo dali sto miliona evra samo na uvoz električne energije , a pritom smo uvozili pet posto od celokupne  potrošnje, nisu to velike količine – istakla je Mihajlovićeva, pa je dodala: 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Hoćemo da pomognemo Epsu da proizvede više struje, pa hoćemo da apelujemo i na građane. U Evropi nema stimulativne pomoći ukoliko neko štedi struju, u Francuskoj su kazne ako radi klima, a otvorena su vrata, te zemlje su se opredelile za kaznenu politiku, a mi ne, već hoćemo da pomognemo građanima. Hajde da pokušamo da uštedimo električnu energiju, ne samo građani, nego i u privredi. Svaka treća sijalica može da svetli, tako ćemo manje novca dati na uvoz električne energije. Nama će trebati 3-4 milijarde evra da sve to isplatimo. Moramo na štednju! Do prvog novembra ne moramo da brinemo o nafti, biće to laka nafta. Što se tiče sirove nafte, tu dobro stojimo. Imaćemo dovoljno derivata, sirove nafte, to imamo za naredna dva do tri meseca. I kad kriza prođe, sve nam to treba, mira u energetici neće biti narednih godina. Najvažnije stvar je u krizi da smo složni, da se ujedinimo, a kad se završiti onda možemo da polemišemo –  objasnila je Zorana tokom gostovanja na televiziji Hepi. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter