11°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

PORUKA AMFILOHIJU: Vlada se bira na izborima a ne na litijama

Vlada Crne Gore poručila je danas mitropoitu Amfilojiu da se ona bira na demokratskim izborima, a ne na litijama.

Mitropolit je na sinoćnjoj litiji u Podgorici rekao da ako Zakon o slobodi veroispovesti ne bude povučen, crnogorsku vladu treba srušiti.

NEVEROVATNO: Upecao ribu od 160 kilograma! (FOTO)

“Nijedna vlada se nije birala, niti će biti rušena na litijama, bilo kojim povodom”, saopšteno je iz Valde Crne Gore, objavljeno je na vladinom zvaničnom tviter nalogu.

Vlada se, poručeno je, bira u parlamentu voljom predstavnika naroda izabranih na demokratskim izborima.

TUGA: Preminuo radnik povređen u eksploziji u Ivanjici! Iza sebe je ostavio ženu i dvoje dece!

“Ustavom je to zabranjeno, a delovanje crkve odvojeno od države, pa će i vlada i svi državni organi odlučno stajati na poziciji odbrane Ustava i zakona, i na njima zasnovanog poretka. Nijedan zakon pa makar ne bio ni odličan ni vrlo dobar - ne uvodi bezakonje nego red i poredak u nekoj oblasti društvenog života”, navodi se u reagovanju vlade.

Iz vlade podsećaju građane i vernike i sveštenstvo - da upravo reč Božja zapoveda da se vernik moli za vlast u onom mestu gde živi da bi zbog opšteg dobra i njemu bilo dobro.

BIĆE KAKO PREDSEDNIK KAŽE: Premijerka Brnabić o izborima

“Po pravoslavnom učenju - ko se protivi zakonu, protivi se i Božjem poretku. Na kraju, žalimo što i ovom izjavom Mitropolit još jednom pokazuje da se ne drži Ustava, već neodržive pozicije da je Crkva iznad države iako je Crna Gora demokratska i sekularna država. A za očekivati je da bude verski poglavar kojeg upravo ova vlada drži za svog legitimnog sagovornika”, poručuju iz vlade.

Dodali su da ostaju posvećeni dijalogu sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom u cilju punog razumevanja Zakona, njegove bolje implementacije i stvaranja uslova za potpisivanje temeljnog ugovora.

"Najmanje toliko očekujemo i od mitropolita Amfilohija", naveli su iz vlade.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti