Izvor: ALO.rs
25.09.2021 u 19:11
0

PATRIJARH PORFIRIJE SE OGLASIO U BERANAMA: Ne smemo odustati od ljubavi!

Vernici svečano su dočekali patrijarha Porfirija i episkopa Metodija u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama.

Svečanostima prisustvuje više hiljada vernika ne samo iz Crne Gore, već i Srbije i čitavog regiona.

Eparhija budimljansko-nikšićka pozvala je verni narod na svečani čin ustoličenja novoizabranog episkopa gospodina Metodija, koji će se održati sutra u Manastiru Đurđevi stupovi, sa početkom u 9 sati.

PROČITAJTE JOŠ: „Da je pametniji, ne bi mu tema bio Vučić“, ODGOVORIO JE VULIN PREDSEDNIKU HRVATSKE!

Visokopreosvećeni Mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Joanikije i njegova svetost patrijarh Porfirije obratili su se vernicima i svom pravoslavnom narodu.

18.38 – Svečana akademija

Na svečanoj akademiji učestvuju guslar Slavko Jeknić, Tamara Krivokapić, kulturno-umetničko društvo „Kolo“ i biće održan mini koncert Divne Ljubojević.

18.07 – Obraćanje patrijarha Porfirija

PROČITAJTE JOŠ: Ministar Vulin o stvaranju „Velike Albanije“: Sve što se dopusti Šiptarima, neće se moći zabraniti Srbima

– Ništa ne može da zameni našu veru, tom verom mi se ne plašimo ničega, ne bojimo se ni smrti, bojimo se samo samoljublja i sebičnosti. Živ je Bog u svetima svojim, ovde među vama u ovoj svetoj zemlji iako su mnogi pomislili da su Boga izagnali sa ovih prostora, ali poslednjih decenija, a naročito nedavno, prethodne godine, pokazali su da je ovom narodu živ Bog. Pre svega, kroz veličanstvene i velikoljubive litije koje su svoj početak imale upravo ovde. Živ je Bog jer je živa vaša vera, vera svih nas, naroda i crkve. 

– Mi braćo i sestre, svi zajedno ne smemo odustati od ljubavi, ne smemo nikoga izbaciti iz našeg srca. Ljubavlju se moramo boriti. Ko pobedi egoizam i samoljublje, laž u sebi, taj je pobedio čitav svet. Živeli i neka sve gospod blagoslovi, ovaj narod i zemlju – rekao je za kraj patrijarh.

17.55 – Obraćanje mitropolita Joanikija

– Velika mi je radost da vas sve pozdravim povodom dolaska njegove svetosti patrijarha Porfirija povodom ustoličenja episkopa Metodija. Vaša svetosti i u ime Hristovo vodite ceo srpski narod i sve narode u juristikciji SPC. Vi idete stopama Hristovim i stopama prethodika svetoga Save, koji je ovde u ovoj svetinji pre osam vekova ustoličio prvog episkopa. Neka bude srećno i blagosloveno ustoličenje gospodina episkopa Metodija.

U čast dolaska patrijarha srpskog u Berane padobranom je skakao episkop pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk, a sa njim i Nenad Kuzmanović iz aero kluba „Nikšić“, koji je nosio trobojku.

17.10 – U toku je večernje bogosluženje

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter