Izvor: Informer
22.10.2021 u 20:07
0

Patrijarh u Republici Srpskoj!

Patrijarh je danas ranije  u Banjaluci započeo dvodnevnu posetu Eparhiji banjalučkoj, a dočekali su ga episkop banjalučki Jefrem, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, kao i drugi predstavnici javnog života RS i Banjaluke.

PROČITAJTE JOŠ: Sin predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, saslušan je jutros u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom slučaja „Pandora papiri“

Zatim je, u Hramu Svete Trojice služena doksologija u čast dolaska patrijarha

 Došli smo ovde da se zajedno molimo da nam Bog da razuma… Bez molitve nije moguće nijedan pedalj sebi dodati, a kamoli rešavati suštinske probleme svog postojanja. Moliti se neprestano jeste poziv Hristov i reči Apostolove nama upućene – izjavio je patrijarh u obraćanju vernicima u Hramu.

On je izjavio da je ispunjen radošću, radošću u Duhu Svetome i Gospodu Isusu Hristu i Bogu ocu što je došao u Banjaluku – divni grad i u ovu blagoslovenu zemlju.

PROČITAJTE JOŠ: Automobili naleteli na krdo divljih svinja

Patrijarh je istakao da ovde istinske plodove daje Crkva Hristova i ne treba mnogo pameti i sposobnosti da se uoči šta se sve desilo nekoliko decenija ranije na ovim prostorima.

– To što se u Republici Srpskoj i na ovim prostorima vera probudila iz pepela jeste dokaz da je Crkva Hristova na ovim prostorima nešto što nikada nije prestalo – rekao je patrijarh Porfirije.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter