Izvor: Tanjug
21.11.2020 u 09:13
0

ALARMANTNO NA ADI BOJANI: More odnelo pesak jednak površini 60 fudbalskih terena

Pojas između levog i desnog rukavca Bojane, koji obuhvata današnje nudisticko kupalište, za pola veka smanjio se za gotovo 420.000 metara kvadratnih.

Preciznije, od 1972. do danas nestala je površina plaže koju bi moglo da zauzme 60 prosecnih fudbalskih stadiona, što je epilog intenzivnih erozivnih procesa i smanjenog prirodnog hranjenja plaža, pokazuju istraživanja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

PROČITAJTE JOŠ…

DANAS SE SAOPŠTAVAJU RIGOROZNE MERE! KON ISTIČE: Teško da Vlada Srbije neće prihvatiti predlog

SRĐA JANKOVIĆ OTKRIO ŠTA JE KRIZNI ŠTAB PREDLOŽIO VLADI: Nove mere moraju da stupe na snagu ŠTO PRE, sve se zatvara u 17 sati?!

KBC ZEMUN: Za tri dana stiglo im je 360 pacijenata od 27 do 93 godine, mnogima je UGROŽEN ŽIVOT

DANAS JE ARANĐELOVDAN: Ako želite dobro sebi i svojima ne zaboravite na žito

Sektor za hidrografiju, okeanografiju i seizmologiju je ucestvovao u izradi Studije ocuvanja i revitalizacije plaže na Adi Bojani, koju radi Sava Petkovic iz Beograda i koja bi trebalo da bude usvojena do kraja godine.

UPOKOJEN SRPSKI PATRIJARH

SRBIMA U AMANET: Patrijarh Irinej OSTAVIO PISMO, i u njemu VAŽNU PORUKU!

ISPRAĆAJ PATRIJARHA IRINEJA: U Patrijaršiju uneto telo patrijarha, počasna garda ispred Saborne crkve

SRPSKA CRKVA OSTALA BEZ DVE MOĆNE LIČNOSTI: Evo šta smrti patrijarha Irineja i mitropolita Amfilohija znače za budućnost SPC

Ovom studijom predviđene su mere kako bi plaže Ade Bojane spasene od erozije i vraćene u predašnje stanje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter