Izvor:
06.01.2018 u 21:31
0

Albanci blokirali Srbima pristup manastiru u Đakovici: Meštani najavili tužbu!

Udruženje Ðakovčana, koje je odustalo od tradicionalnog odlaska na Badnji dan na Kosovo i Metohiju zbog toga što su Albanci blokirali put, saopštilo je danas da nisu uplašeni i da će nastaviti borbu za povraćaj dostojanstva, ljudskih i verskih prava, te najavili da će protiv N. N. lica podneti tužbu sudu.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je to udruženje spremno da se odazove svakom sudu za odbranu ličnosti, ponosa i vere.

Zatražili su istovremeno hitan prijem kod predstavnika međunarodnih i privremenih institucija u Prištni.

Albanci su blokirali puteve kako bi onemogućili Ðakovčane da dođu u svoj rodi grad i obeleže Badnje jutro, praznik mira i rođenja Hristovog, a iz tog udruženja poručuju da su tužni i da sa nevericom gledaju kako je nekom dozvoljeno da stvara klimu linča, histerije, laži, uoči njihovog dolaska.

"Ruše nam manastire, crkve, kuće, groblja. Vređaju nas, ponižavaju pri svakom odlasku u grad u kome smo vekovima živeli, stvarali, gradili, da bi na kraju bili proterani 1999. godine. Verovali smo da će progon jednom prestati. U rasejanju, obespravljeni, potišteni, živimo sa nadom u povratak, nas 125.000 Srba iz Ðakovice i 300.000 Srba sa prostora Kosmeta", navodi se u saopštenju.

Ističu da se to događa u samoj Evropi, jednom narodu, srpskom, kojem su na prostoru Kosmeta oduzeta sva ljudska i verska prava na kojima se zasniva i funkcioniše demokratska Evropa i Sjedinjene Američke Države.

"Da li vide ovu nepravdu i poniženje? Neko želi da gradi budućnost, bude srećan na nesreći srpskog naroda. Tužna, žalosna i besperspektivna je ta budućnost. Kratka je sreća u nesreći drugoga. Ovoga puta nas Srba sa prostora Ðakovice i Kosmeta", stoji u saopštenju.

tanjug.rs
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter