Izvor: Tanjug
20.06.2020 u 15:31
0

AMFILOHIJE POZVAO VERNIKE DA SE PRIDRŽAVAJU MERA: Dužnost nam je da čuvajuće sebe, čuvamo i sve oko sebe

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohija pozvao je danas vernike i ostale učesnike molitvenih litija da se i u litijama i u svakodnevnom životu pridržavaju zdravstvenih mera protiv širenja korona virusa, koje se odnose na ličnu higijenu i zdravstvenu zaštitu.

– Dužnost nam je da, čuvajući sebe, čuvamo i sve oko sebe. Jer, brat, a svaki čovek nam je brat, najveća je svetinja na zemlji – navodi se u pozivu upućenom preko Radio Svetigore.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

HRVATI ZANEMELI: Pojavio se na otvaranju, a ovakav izraz na njegovom licu nikad niste videli (FOTO)

OVO JE FATALNI DETALJ UDESA KOD VLADE SRBIJE Policija otkrila STRAVIČNU ISTINU!

JANKOVIĆ: Epidemija se nije otela kontroli, isključeno je uvođenje policijskog časa!

KONZULAT U SRCU EVROPE: Preduzete potrebne mere za sprovođenje odluke Vlade Srbije

DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ APELUJE: Virus i dalje tu, preventivne mere spasavaju život

DRŽAVA DAJE 100 MILIONA: Evo kako da dobijete novac za poljoprivredno zemljište

Mitropolit Amfilohije javno je pozvao Državno tužilaštvo i Upravu policije, kao i druge nadležne organe, da se pre i posle litija ponašaju zakonito i da ne donose nezakonite akte protiv sveštenstva, monaštva i vernog naroda zbog učešća na litijama.

Litije u Crnoj Gori sa zahtevom da se uklone sporne anticrkvene odredbe u Zakonu o slobodi veroispovesti, obnovljene su 14. juna posle proglašenja prestanka epidemije u toj zemlji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter