Izvor: Tanjug
24.02.2021 u 23:07
0

BiH PRETI TUŽBOM FAJZERU! Nisu isporučili ni plaćene vakcine, a postavljaju nove uslove!

Bosna i Hercegovina je dobila nove uslove za isporuku vakcina kroz Kovaks mehanizam, a od ove države traži se da direktno pregovara sa Fajzerom, međutim, iz Sarajeva odgovaraju da bi u slučaju izostanka najavljenih isporuka, BiH mogla i na sudu da zatraži pravdu.

VAŽNO

SASTANAK VUČIĆA I PATRIJARHA: Naš je posao da gledamo da izbegnemo sukobe (VIDEO)

AMERIKA U ŠOKU: Više nismo saveznici! Vaša vojska nije dobrodošla!

DODIK OTKRIO POKVARENI PLAN SARAJEVA! Nećemo im dozvoliti da to urade!

NAJAVLJENA PROIZVODNJA: Stiže nam kombinovana vakcina

VELIKA POBEDA SRBIJE: Lažnoj državi sprečeno učlanjenje u Konferenciju ustavnih sudova Evrope!

Bosna i Hercegovina je potpisala ugovor sa Kovaksom u septembru 2020. godine za nabavku 153.600 doza AstraZeneke i 23.000 doza Fajzera, a za tu namenu BiH je platila više od 10,5 miliona dolara.

Pomoćnik ministra civilnih poslova BiH u sektoru za zdravstvo, Dušan Kojić, kaže kako „pred BiH stalno dolaze novi uslovi“, odnosno da će sastanak o zahtevima kompanije Fajzer biti održan u petak.

Mediji nisu dobili komentar iz predstavništva kompanije Fajzer u BiH o kojim novim uslovima se radi, a koje pominju u Ministarstvu civilnih poslova.

Jedino je dobijena potvrda da će predstavnici ove farmaceutske kompanije doći na sastanak 26. februara.

PROČITAJTE JOŠ

PORFIRIJE O „DARI IZ JASENOVCA“ Progovorili o onome što se decenijama skrivalo

SUD PRESUDIO! Svi ilegalni imigranti da se deportuju!

LONČAR: Naš cilj je da vakcinišemo više od 2,5 miliona ljudi

SRBIJA DONIRALA SEVERNOJ MAKEDONIJI NOVE KOLIČINE VAKCINA! Premijer Zaev izrazio zahvalnost predsedniku Vučiću! (GALERIJA)

Used kašnjenja Kovaks mehanizma, zemlje Evropske unije kreirale su mehanizam nabavke vakcina, nezavisan od Kovaksa.

Evropska komisija je uspostavila mehanizam deljenja vakcina, u okviru kojeg je obuhvaćen i Zapadni Balkan, a za ovu podršku izdvojeno je 70 miliona evra.

Kroz ovaj mehanizam BiH je naručila dodatnih 892.000 doza Fajzer i Moderna vakcina, međutim, ni kroz EU mehanizam još nije stigla nijedna vakcina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter