Izvor: 24 sedam
27.08.2024 u 14:39
0

BIH U VELIKOJ OPASNOSTI OD TERORIZMA: Dramatično upozorenje ministra na pres konferenciji

Islamistička internacionala, koja je ratovala za vreme sukoba na prostoru bivše Јugoslavije, globalno je povezana

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir izjavio je danas da u BiH postoji velika opasnost od terorizma i da niko ne zna broj vraćenih ratnika „Islamske države“ sa Bliskog istoka, koji je sigurno veliki i istakao da zajedničke institucije koje se bave pitanjima bezbednosti izbegavaju ovo goruće pitanje.

– Sigurno je da postoje ljudi koji su prikriveni u nekom svom delovanju, a povezani su sa radikalnim islamizmom u BiH i regionu, na Kosovu i Metohiji i u Severnoj Makedoniji.

O tim stvarima mora da se razgovara stručno i svaki put treba ukazati da agencije poput MUP-a Republike Srpske moraju da budu uključene u sve tokove i da razmenjuju informacije – rekao je Budimir novinarima u Banjaluci.

On veruje da se to desilo sa policijskim bezbednosnim agencijama Nemačke i Austrije posle nedavnog terorističkog napada na festivalu u gradu Solingen na zapadu Nemačke.

Budimir je naveo da je islamistička internacionala, koja je ratovala za vreme sukoba na prostoru bivše Јugoslavije, globalno povezana, kao što je postojala veza od Sarajeva do Kabula

On je rekao da su potom izvedene terorističke aktivnosti 11. septembra 2001. godine u Njujorku koje su takođe imale „bosansku vezu“ koja je i dalje živa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter