Izvor: 24sedam.rs
21.08.2024 u 08:04
0

CRNA GORA IZRUČILA MUŠKARCA TURSKOJ: Odgovoran je za smrt 63 osoba

Ekstradicija osumnjičenog obavljena je sinoć

Službenici NCB Interpol-a Podgorica izvršili ekstradiciju truskog državljanina C.A. iz Crne Gore u Republiku Tursku.

POGINUO RADNIK NA PRUZI: Tragični događaj u Republici Srpskoj

Kako navode iz policije C.A. je bio predmet ciljanog traganja službenika NCB Interpol-a Podogrica, te je uhapšen u jednom hotelu u Podgorici 13. januara 2024. godine.

“Za ovim licem su nadležni organi Turske tragali radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim krivičnim sudom u Adani u Turskoj za krivično delo izazivanje smrti i povreda usled nehata i za koje je zaprećena kazna zatvora do 15 godina”, kazali su iz Uprave policije, prenosi CdM.

On se sumnjiči, naglašavaju iz Uprave policije, da je kao odgovorno lice propustio da sprovede službenu radnju kontrole stambenog kompleksa u provinciji Kahramanmaraš koja je bila pogođena zemljotresom i gde su stradala 63 lica, dok je 12 teško povređeno, usled urušavanja stambenog kompleksa Turat Apartment.

Ekstradicija osumnjičenog obavljena je sinoć.

Podsetimo, razoran zemljotres početkom prošle godine pogodio je Tursku.

Broj poginulih u razornim zemljotresima, koji su početkom februara pogodili Tursku, premašio je 50.000, izjavio je tada direktor turske Agencije za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama Junus Sezer.

On je, obraćajući se u turskom parlamentu, precizirao da je poginulo 50.096, a da je bilo povređeno 107.204 osobe.

Zemljotresi jačine 7,7 i 7,6 stepeni Rihterove skale pogodili su 6. februara jug Turske, a velikog razaranja je bilo i u susednoj Siriji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter