Izvor: Tanjug
18.05.2020 u 14:03
0

CRNA GORA: Uspešno smo se izborili sa koronom!

Crna Gora se u prvoj fazi uspešno izborila sa novim virusom korona, ocenio je danas predsednik Milo Ðukanović na konferenciji za novinare na Cetinju, povodom dve godine od izbora na tu funkciju.

Ðukanović je rekao da se Crna Gora u toj borbi pokazala uspešnom, iako je korona virus i dalje nepoznanica za čitav svet, za medicinsku nauku i struku.

Ocenjujući da je ta faza neuporedivo najvažnija i najteža, jer se tokom njenog trajanja vodila borba za najveću vrednost čovečanstva, za ljudske živote, Ðukanović je rekao da veruje da je Crna Gora ostvarila rezultate za poštovanje sa ukupno 324 obolelih, što je, kako je rekao, nešto ispod 0,005 odsto populacije.

„Znamo da je smrt svakog čoveka veliki i nenadoknadiv gubitak, ali ipak verujem da se možemo saglasiti da je, mereno uporedivim parametrima, naša država ostvarila rezultate za poštovanje“, rekao je Ðukanović i dodao da je od tog broja već 311 oporavljenih, a devet nažalost preminulo, dok su četiri pacijenta u završnoj fazi oporavka.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

LEKOVITE I MOĆNE Počela je sezona, a ovo voće je 10 puta bolje od aspirina!

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Evo kakvo nas vreme očekuje!

DOKAZALA I NAUKA: 11 bapskih priča koje su APSOLUTNA ISTINA!

LEPA LUKIĆ PRVI PUT NAKON IZOLACIJE: Za 50 godina nisam ovo doživela (VIDEO)

OVO NIJE TEORIJA ZAVERE VEĆ NOVO ČOVEČANSTVO Pročitajte 24 tačke Agende Novog svetskog poretka (FOTO)

To je, kazao je, bilans koji daje realan razlog za zadovoljstvo učinjenim.

„Naravno, uz nužni oprez sve dok po pravilima SZO ne budemo u prilici da objavimo da je korona virus u Crnoj Gori i konačno savladan“, rekao je Ðukanović.

Ne veruje, kazao je, da žuri ako kaže da je čitavo crnogorsko društvo na ovom iskušenju pokazalo i neka nova svojstva.

„Prevashodno, zavidan nivo društvene odgovornosti. Bez toga, imajući u vidu nepoznanice koje i dalje prate pandemiju i deficit najefikasnijih medicinskih terapija, definitivno svi napori zdravstvenih ustanova i državnih organa doneli bi vrlo limitirane učinke“, naglasio je crrnogorski predsednik.

Uz to, kako je naglasio, pokazan je veoma visok nivo odgovornosti, organizovanosti, posvećenosti i kompetentnosti celokupnog zdravstvenog sistema Crne Gore.

Osvrnuo se i na nedavne tvrdnje u parlamentu da je crnogorsko zdravstvo na poslednjem mestu u Evropi, ocenivši da je to bilo, kako je rekao, „bedno i politikantski“, izneto na osnovu „nekog petparačkog, površnog istraživanja“.

„Eto, danas je to naše zdravstvo pokazalo sposobnost za ponos države“, kazao je Ðukanović.

„Dve je godine otkako sam preuzeo dužnost predsednika Crne Gore istovremeno proslavićemo i Dan nezavisnosti,“ poručio je Ðukanović i ponovio da je dostizanje evropskog kvaliteta života je prevashodan cilj Crne Gore.

Dinamičan napredak Crne Gore je kontinuiran rast ekonomije, rekao je predsednik I dodao da je poslednjih godina ostvaren izuzetno dobar rast na niovu 4,5 do pet odsto godišnje.

Poručio je da je zadatak vlasti da sačuva atraktivnost Crne Gore kao investicione destinacije i dokazati da iskustvo u godinama nezavisnosti nije sezonski niti slučajan uzlet crnogorske ekonomije, nego stabilan trend.

„Crna Gora bez dileme to može“, rekao je i dodao da je ovo tek početak realizacije “najizdašnije šanse”.

„Rekonstrukcija i razvoj aerodroma, autoput, izvesno očekuje nas i gradnja Jadransko jonske ceste, gasovoda…“, istakao je Ðukanović.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter