Izvor: KURIR
12.06.2024 u 09:01
0

DA LI ĆE BITI VANREDNIH IZBORA U CRNOJ GORI? Do ponedeljka rok za dogovor o rešavanju krize u Podgorici!

Pokret Evropa sad (PES) i Pokret za Podgoricu imaju rok do ponedjeljka da naprave dogovor o rešavanju krize u glavnom gradu ili da saopšte da se ide na vanredne lokalne izbore.

Prema nezvaničnim saznanjima tog medija, to su od njih zatražili predstavnici ostalih konstituenata vlasti na jučerašnjem sastanku vladajuće većine u lokalnom parlamentu. Ipak, jedan deo vladajuće većine nije za to da se Skupštini glavnog grada skrati mandat.

Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić kazao je sinoć za TVCG da većina koalicionih subjekata ne vidi preterane izazove koji se ne mogu prevazići, te da mnogi smatraju da do dogovora može doći ali da je jako teško pronaći zajednički jezik sa Pokretom za Podgoricu, te da sumnja da se radi o nekoj bočnoj političkoj agendi.

 

KONAKOVIĆ POSTROJAVA CRNOGORCE: Očekujem da se Vlada CG ogradi od Mandićevih izjava

 

„Jako je teško pronaći zajednički jezik“

“Navijamo uvek za stabilnost ali jako je teško pronaći taj zajednički jezik i dalje sa Pokretom za Podgoricu, sumnjam da se radi o nekoj bočnoj političkoj agendi koja ukoliko bi se eleiminsalo u korist građana Podgorice i stabilnosti lokalne vlasti da bi taj dogovor bio napravljen za nekoliko minuta”, kazao je Čarapić.

On je istakao da je i dalje nedefinisano šta treba uraditi da bi se stanje stabilizovalo do kraja.

“Mislim da ima dovoljno vremena da se stvari stave na svoje i da se konačna odluka donese u nekom doglednom vremenu. Kada se stvari stave na sto, objektivnom posmatraču je prosto nemoguće da nema još dogovora. Verovatno postoji neka bočna politička agenda koja stoji na put dogovoru”, kazao je Čarapić.

Vesti pišu i da je na sinoćnjem sastanku vođena na momente žustra rasprava, a ona između Tihomira Dragaša (PES) i Miloša Krstovića (Pokret za Podgoricu) navodno je bila na ivici fizičkog sukoba.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter