Izvor: KURIR
02.08.2024 u 19:35
0

DALMACIJA U PLAMENU: Požari besne, dim prekrio nebo (VIDEO)

Veliki požari su pogodili Hrvatsku, a naročito je stradala Dalmacija.

Ministarstvo odbrane Hrvatske objavilo je snimak gašenja požara iz kanadera.

Protivpožarne vazduhoplovne snage s avionima Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva tipa Canadair CL-415 i Air Tractor AT-802, uz vatrogasne jedinice, tokom protivpožarne sezone svakodnevno učestvuju u gašenju požara na požarištima širom Republike Hrvatske.

Gašenje požara iz kanadera zahteva izuzetnu preciznost, veštinu i hrabrost. Gusti oblaci dima nad predelom koji je zahtavila vatra i vetar koji može neočekivano da promeni pravac, otežavaju precizno gašenje ali i povećavaju rizik za pilote„, navode iz ministarstva i dodaju:

DODIK JASNO I GLASNO: Ključno pitanje imovine u BiH nije ko je njen vlasnik, već ko bi to trebalo da postane

„Sinergija između vazduhoplovnih snaga i vatrogasaca koji se bore s vatrenom stihijom na zemlji ilustruje složenost i opasnost borbe s požarima. Hrabrost pilota i posade, zajedno s neumornim radom vatrogasaca, često je ono što stoji između vatrene stihije i ljudskih života i imovine“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter