Izvor: kurir
19.06.2024 u 09:59
0

DAN D ZA PODGORICU: Na pomolu konačan dogovor ili VANREDNI IZBORI?

Još jedan sastanak većine u podgoričkom parlamentu juče je propao, pa će danas ponovo pokušati da prevaziđu krizu vlasti u Glavnom gradu.

Oni su do sada, kako su i sami učesnici kazali, bili bezuspešni i komplikovani, a nije se puno pomerilo sa početne pozicije. Navodno, nekada je dolazilo i do teških reči.

Predstavnica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljliljanić, sinoć je novinarima kazala da nisu postigli konkretan dogovor, ali i da su imali razgovor sa svim ostalim koalicionim partnerima.

“Nadam se da ćemo sutra imati konačan dogovor”, kazala je ona sinoć.

I odbornik Prave Crne Gore Stefan Vešović rekao je da nema pomaka ni s jedne, ni sa druge strane.

“Iz Pokreta za Podgoricu su nam saopštili da dogovora nema”, rekao je sinoć Vešović.

Prema njegovim rečima, sastanci traju predugo, nisu konkretni ni koncizni.

“Imam osjećaj da pojedini dolaze na te sastanke sa namerom da ne dođe do dogovora”, tvrdi Vešović, ali ipak očekuje da će doći do nekog rešenja.

I lider Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković je poručio da su pregovori i dalje teški i komplikovani…

Nije rekao ko je najzaslužniji za probleme, ali je naveo da je problem “PES-a i bivšeg PES-a” postao problem svih građana.

DEČAK SE UTOPIO U JEZERU: Tragedija u mestu Radešine, telo izvučeno na obalu

 

Ipak, poručio je da gradonačelnica Podgorice Olivera Injac ima njegovu podršku.

Sastanku su juče prisustvovali predstavnici Pokreta Evropa sad, Pokreta za Podgoricu, Demokrata, Demokratske narodne partije, Građanskog pokreta URA, Demokratske narodne partije, Pokreta za promjene, Ujedinjene, Slobodne i Prave Crne Gore, kao i gradonačelnica Podgorice.

Deo opozicije traži razešenje Injac

Podsetimo, iz opozicije su ranije uputili inicijative za razrešenje gradonačelnice Injac i za skraćenje mandata lokalnom parlamentu.

Da bi bila zakazana sjednica Skupštine Glavnog grada sa tim tačkama dnevnog reda potrebno je 20 potpisa odbornika.

Podnosioci inicijative očekuju da neophodan broj potpisa obezbede uz podršku odbornika DPS-a.

Da bi inicijative bile izglasane treba im šest glasova aktuelne većine.

Skupština Glavnog grada ima 58 odbornika.

Prošao rok za dogovor

Predstavnici Pokreta Evropa sad i Pokreta za Podgoricu su do preksinoć imali rok koji im je dao ostatak vladajuće koalicije da reše nesuglasice.

Među njima su i zahtevi da dodatno podele funkcije i novac za finansiranje rada klubova, ali je konkretan dogovor izostao.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter