Izvor: Kurir.rs/Večernji list
20.11.2022 u 09:37
0

DELOVI HRVATSKE NA UDARU SNEŽNE OLUJE: Ni grtalica nije mogla da prođe (FOTO+VIDEO)

U Hrvatskoj je sinoć tokom večeri krenulo znatno pogoršanje vremena, dok su delove zemlje pogodile obilne padavine, kao i sneg, što se nastavilo tokom jutra. Kako mediji prenose, delovi Hrvatske su na udaru prave snežne oluje.

U višim predelima sneg već uveliko pada, a na pojedinim mestima je mećava i stvorio se snežni pokrivač od više centimetara.

ZEMLJOTRES U JADRANSKOM MORU: Epicentar oko Riminija, potres se osetio i u Hrvatskoj! (FOTO)

Zbog zimskih uslova i olujnog vetra na cestama kroz Liku i Gorski kotar, teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na stajalištu Vukova Gorica (A1) za smer Rijeka/Dubrovnik i stajalištu Kikovica (A6) za smer Zagreb.

Osim u Lici i Gorskom kotaru, sneg je pogodio i Medvednicu. DHMZ javlja da sneg i dalje pada. Inače, danas će u gotovo čitavoj Hrvatskoj biti pretežno oblačno, povremeno s kišom. U gorju sneg, a mestimična susnežica i sneg mogući su i u nizijama na zapadu zemlje. Sneg pada u Ogulinu i Gospiću.

HRT Radio Sljeme izvestio da je sneg prekrio i Medvednicu, a Sljemenskom cestom grtalica još nije prošla.

– Info sa Sljemena – neko je išao na Sljeme s letnim gumama i zaglavio se. Čekala se šlep služba pa ni grtalica nije mogla da prođe. Dve su prošle malopre i čiste. Medvednica se beli… ali beli se i Sljemenska cesta jer grtalica još nije prošla – stoji u objavi na Facebooku Radio Sljemena.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Trotoari i putevi su mokri i klizavi u većem delu zemlje. Duž obale duva snažna bura, povremeno s olujnim udarima. Na snazi su brojne zabrane za pojedine grupe vozila (zbog vetra uz obalu te snega-susnežice u Lici i Gorskom kotaru), a ograničenja su i u pomorskom saobraćaju.

Mogući su i odroni, posebno na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali. Ponegde ima i magle, mestimično vrlo guste. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima, javlja HAK.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter