Izvor: ALO
20.07.2024 u 09:44
0

DELOVI ZAGREBA POTOPLJENI: Podrumi poplavljeni, stabla porušena

Velika promena vremena stigla je u Hrvatsku, a donela je osveženje i kraj toplotnog talasa.

Na zagrebačkom području noćas je padala obilna kiša, u Dubravi je pod vodom Grižanska. Vatrogasci su imali desetine intervencija zbog poplavljenih podruma i srušenih stabala.

Snažno nevreme stiglo je sinoć u Hrvatsku i donelo je obilnu kišu u delovima zemlje, a meteo karte pokazuju da su kišni oblaci jutros stigli i u Istru.

UGASILI POŽAR I U BLIZINI SELA ROSOMAN: Još jedna uspešna akcija helikoptera MUP Srbije u Severnoj Makedoniji

Na zagrebačkom području kiša je padala gotovo celu noć, a na stranici „Kad će kiša“ prenose da je na delovima palo i do 100 litara kiše, više nego što je mesečni prosek za ceo jul.

Uprava za Civilnu zaštitu javlja da su noćas imali oko 30 dojava o poplavljenim podrumima, stanovima i srušenim stablima na javnim površinama.

U nastavku subote će biti promenljivo i nestabilno, mestimično sa obilnijom kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Temperature koje se očekuju su između 24 i 29 Celzijusovih stepeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter